Найкращі молоді науковці Харківщини

#12 от 31.05.2007

16 травня у ХАТОБі відбулася урочиста церемонія нагородження переможців 2-го обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини – 2006».

Мета конкурсу, який був започаткований два роки тому з ініціативи голови Харківської облдержадміністрації А.Б. Авакова, – підтримати талановитих молодих науковців, створити їм належні умови для наукових досліджень.

Учасники конкурсу змагалися у 11 номінаціях – «Математика та інформатика», «Фізика та астрономія», «Електротехніка та енергетика», «Машинобудування», «Технічні науки», «Хімія і біологія», «Медицина і ветеринарія», «Суспільно-економічні науки», «Держава і право», «Гуманітарні науки», «Архітектура і будівництво».

У цей святковий день у ХАТОБі зібрались керівники області та міста, представники адміністрації вузів, лауреати державних премій, члени експертних комісій, що були сформовані за участю Ради проректорів з наукової роботи Харкова (голова – проректор НТУ «ХПІ», професор А.П. Марченко). На розгляд експертних конкурсних комісій було подано 296 наукових робіт від 252 учасників конкурсу з 28 вузів та 44 учасників від 14 наукових установ регіону. Від НТУ «ХПІ» на конкурс було подано 39 робіт за 5 напрямками. В роботі 8 експертних комісій взяли участь 17 провідних вчених та професорів НТУ «ХПІ».

Студенти, аспіранти, викладачі, науковці вузів та НДІ Харкова отримали від А.Б. Авакова та співорганізатора конкурсу, голови благодійного фонду «Діана» Ю.В. Протас гранти, дипломи та сертифікати на комп’ютер.

За підсумками конкурсу молоді науковці нашого університету отримали 2 гранти на продовження досліджень та 11 персональних комп’ютерів.

Гранти були вручені аспіранту кафедри газогідромеханіки І.Д. Бреславському та ст. викладачу кафедри економіки та маркетингу О.П. Косенко.

Сертифікати на комп’ютери отримали: доцент кафедри теоретичної механіки Д.В. Лавінський, ст. викладач кафедри АЕМС М.В. Коваленко, асистент кафедри ДВЗ Д.В. Мєшков, аспірант кафедри динаміки та міцності машин О.О. Ларін, аспіранти кафедри теорії механізмів, машин і роботів А.Ю. Танченко та О.В. Мартиненко, м. н. с. кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей А.М. Корогодська та О.В. Саввова, с. н. с. кафедри технології жирів О.М. Півень, м. н. с. кафедри ХТНР Д.М. Дейнека, асистент кафедри загальної економічної теорії Н.М. Волоснікова.

І. Гаєвий

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет