О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Дбаємо про зміну


[Р. Мігущенко, відповідальний секретар приймальної комісії НТУ «ХПІ»]
#10-11 от 18.05.2007

У приймальній комісії

Виїзні олімпіади

з математики, хімії та української мови наш університет проводить щороку. В них беруть участь учні 11 класів, які бажають отримати пільги при вступі до ВНЗ. Цього року такі олімпіади відбулися у Сєверодонецьку – з математики, з української мови; у Чугуєві – з математики, з хімії, з української мови; Артемівську – з математики; Павлограді – з математики, з української мови; Енергодарі – з математики, з української мови; Піщанці – з математики, з української мови; Кременчузі – з математики, з хімії; Полтаві – з математики і інформатики.

Головами предметних комісій були професор Ю.Л. Геворкян (математика), доцент Н.А. Паршина (українська мова) та професор В.І. Булавін (хімія).

Відзначимо, що такі виїзди членів приймальної комісії НТУ «ХПІ» до Сєверодонецька, Кременчуга та Чугуєва відбулися вперше. У цих містах вони у повному обсязі презентували наш університет – демонстрували фільм про Харківський політехнічний (кожен учень отримав на пам’ять DVD), виступали перед майбутніми абітурієнтами з агітацією, розповідали їм про правила прийому до вузу. Велику допомогу у технічній організації цих виїздів надали співробітники відділу технічних засобів навчання нашого університету.

Дні відкритих дверей в НТУ «ХПІ»

відбулися 19 листопада, 25 березня та 15 квітня. У них взяли участь близько 6 тисяч гостей. Були проведені олімпіади з математики (391 учасник), хімії (76), фізики (14), інформатики (24), української мови (147), креслення (11), іноземної мови (33), перекладу (54) та психології (20). Пільги до вступу до НТУ «ХПІ» за результатами цих олімпіад отримали 198 абітурієнтів.

15-а регіональна олімпіада з інформатики та математики

у Харкові – 126 учасників.

«Вища школа Харківщини – сільському абітурієнту»

Таку назву мав місячник профорієнтаційної роботи, в якому активну участь брали НТУ «ХПІ» та інші вузи Харкова. 30 березня делегація, яку очолив проректор Г.І. Гринь, відвідала Чугуєв, а 12 квітня із проректором Ю.Д. Сакарою – смт Зачепіловку.

7 міжрегіональна виставка-презентація «Полтавський абітурієнт – 2007»

відбулася 14–16 березня. НТУ «ХПІ» отримав диплом за вагомі здобутки у розвитку та модернізації національної системи освіти.

За результатами участі у 5 спеціалізованій виставці «Мир образования»,

що відбулася у Харкові 10–12 квітня, наш університет отримав диплом за активну участь.

Міністерська нарада

На семінарі з питань проведення вступної кампанії – 2007, що відбувся у НТУ «ХПІ» 27 березня за участю проректорів з навчальної роботи, відповідальних секретарів приймальних комісій вузів ІІ–ІV рівнів акредитації та представників Міністерства освіти України, розглядали нові правила прийому абітурієнтів. Проводив семінар проректор НТУ «ХПІ» Є.І. Сокол. Тут були присутні заступник Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Ю.М. Коровайченко, головний спеціаліст Департаменту вищої освіти МОН України Г.О. Колісник, директор Центру зовнішньої оцінки якості освіти Харківської області С.А. Раков, представник Харківської облдержадміністрації Т.Д. Рищенко та ректор ХНУ ім. В.Н. Каразіна В.С. Бакіров.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет