О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Пам’ять непідвладна часу


#10-11 от 18.05.2007

«Понад шість десятиріч – чималий термін, але пам’ять героїв непідвладна часу, як непідвладна часу любов до Батьківщини», – це слова з привітання начальника Харківського гарнізону, начальника Інституту танкових військ НТУ «ХПІ», генерал-майора А.М. Сиротенка, з його привітання ветеранам. 62 річницю Перемоги у Великій Вітчизняній відзначали політехніки за традицією біля Меморіалу слави, де викарбувані імена викладачів і студентів ХПІ, що полягли на фронтах тієї страшної війни. Ректорат, Рада ветеранів університету підготували траурно-урочистий мітинг, на який зібралися сотні людей. Тут були і самі ветерани, і родичі загиблих, для яких Меморіал – єдине місце, куди можна принести квіти в пам’ять про своїх близьких. Тут були також сьогоднішні політехніки, які свято шанують пам’ять про героїв, що відстояли сьогоднішній мирний день. Схвильовані промови ректора Л.Л. Товажнянського, голови Ради ветеранів А.І. Христофорова, його заступника О.П. Горячева, пісні воєнних часів у виконанні учасників колективів Палацу студентів, військовий оркестр Інституту танкових військ, польова кухня – все це створило надзвичайну атмосферу, водночас траурну і піднесену.

Квіти до плит з іменами героїв, урочистий залп у їх пам’ять. І вшанування ветеранів, які сьогодні живуть поруч із нами, продовжують працювати в ім’я майбутнього. Щастя вам, міцного здоров’я, бадьорості духу!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет