О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Рейтинг НТУ «ХПІ» – високий


#8-9 от 26.04.2007

За висновком Міністерства освіти і науки України Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» посідає друге місце в рейтингу технічних вищих навчальних закладів України після НТУУ «КПІ». За даними ж Міжнародного рейтингу вищих навчальних закладів «Топ – 200 Україна» наш університет увійшов до числа 15-ти (з загальної кількості 200) кращих у нашій державі, поряд із такими вузами, як Київський імені Тараса Шевченка та Харківський імені В.Н. Каразіна національні університети, Національна юридична академія імені Ярослава Мудрого, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця та ін. За умовами рейтингу місця університетів визначалися за такими показниками, як оцінка якості науково-педагогічного потенціалу, якості навчання, міжнародного визнання та інтегрального показника діяльності закладу.

Суспільство оцінює успіхи навчальних закладів не лише у справі підготовки фахівців, не менш важливим показником їх діяльності є сьогодні «ранкінг» – рейтинг роботодавців, рівень затребуваності випускників вузів. Журнал «Деньги ua» (http://www.dengi-ua.com/?arg=4/563) звернувся до найбільш крупних і поважаних українських, а також тих, які працюють в Україні, іноземних компаній, щоб з’ясувати, який із навчальних закладів роботодавець любить більше за інших. До ранкінгу було внесено більш як 50 вітчизняних вузів. Що стосується «технарів», то їх у країні, як і раніше, не вистачає, а якісних – і поготів. З’ясувалося, що з боку компаній-виробників спостерігаються яскраво виражені регіональні переваги, що виростають, очевидно, з патріотизму. Водночас у ході складання ранкінгу був відзначений «крен» у бік київських вищих навчальних закладів. «Деньги ua» відзначають: «Компании-работодатели, чьи штаб-квартиры находятся в Киеве, мало знакомы с западными и восточными оплотами высшего образования, в том числе и «общетехнического». Хотя выпускники Харьковского Политеха высоко котируются в технических кругах столицы – этот вуз попал в пятерку самых любимых работодателями общетехнических храмов науки».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет