О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Двері відчинені для всіх


#5 от 06.03.2007

У студентській профспілці

На фото: профбюро факультету «Бізнес і фінанси», друга зліва – Маріанна Коваленко.

Ще другокурсницею Маріанна Коваленко (БФ-23г) прийшла до профспілки, з головою поринула у її діяльність і ось уже кілька років очолює профбюро факультету.

Маріанно, а чим конкретно займається профбюро, окресліть головні напрямки вашої роботи?

– Слід почати з того, що в студентському профкомі я зараз очолюю організаційну масову комісію, а раніше – оздоровчу комісію. На факультеті ж доводиться займатися усім – і оздоровленням, і організацією свят, і спортивною роботою. Усе це в меншому масштабі.

Маріанно, мабуть, найважливішим напрямком роботи є оздоровлення студентів? Які критерії відбору до таборів чи профілакторію? І чи були незадоволені?

– Дійсно, оздоровлення та відпочинок студентів це пріоритетний вектор. І незважаючи на те, що за квотою ми від факультету можемо направити на оздоровлення лише кілька студентів, образ чи конфліктів з цього приводу не виникало. За розподіл путівок до таборів у Фігуровці та Криму у нас відповідають Катерина Кочерга (БФ-14а) й Андрій Ботнар (БФ-15а). Ми, профбюро, сумлінно виконуємо свою роботу, враховуємо, перш за все, медичні показання, не останню роль грає й успішність. І зараз плануємо зробити фотозвіт про відпочинок та студентське життя БФ.

А який вигляд матиме ваш звіт?

– Я забула сказати, що профбюро БФ випускає стінну газету. Саме такий жанр ми обираємо для виконання фотозвіту. У нас є редколегія, до якої входять Володимир Храпаль (БФ-13б), Тетяна Рогатина (БФ-23в) та Ганна Середа (БФ-23г). Вони готують стіннівки як до офіційних, так і неофіційних свят.

А де студенти можуть побачити вашу стінгазету, і які матеріали, крім привітань, ви розміщуєте?

– Із розміщенням газети допоміг деканат, нам виділили стенд, на якому ви знайдете і привітання, і офіційну інформацію, щоб кожен міг прочитати про діяльність студентської профспілки. А також ми на стенді вивішуємо оголошення про спортивні змагання, культурно-масові заходи.

До речі, про спорт. Що робить профбюро у цьому напрямку?

– Ми проводимо Спартакіади на факультеті, де старші курси змагаються з молодшими. Остання відбулася в грудні. Це було яскраве свято, спеціально до якого ми підготували концертні номери, наприклад, Ліза Гейко (БФ-25б) та Іра Сєдлова (БФ-34) виконували пісні. Було багато цікавого.

Маріанно, а як ви готуєте ці свята, хто розробляє сценарії і взагалі, з чого треба починати?

– Починаємо ми зазвичай з того, що сповіщаємо старост усіх груп про те, що готується концерт. Вони, в свою чергу, доводять інформацію до інших студентів. Призначаємо збори, на яких обговорюємо ідеї, підбираємо усім бажаючим ролі. Головне, що ми не перед ким не зачиняємо дверей, якщо є бажання виступати, ми обов’язково підберемо роль.

А потім, коли всі ідеї обговорено, я розробляю сценарій. У цьому мені завжди допомагають Яна Косик и Олена Луковка з групи БФ-23б – наш «генератор ідей».

А концерти зазвичай веду я.

У тебе є досвід виступів?

– Так, я п’ять років грала в дитячому зразковому театрі «Тимур». А в 2000 році отримала стипендію Фонду підтримки молодих обдарувань. Я була першою, кому присудили премію в номінації «Література та мистецтво».

Маріанно, повернімося до факультетських концертів. Чи багато студентів приходить допомогти у підготовці заходів? І взагалі, активні у вас студенти, чи ні?

– На жаль, більшість студентів є лише споживачами. 90 % знають профспілку, як місце, де можна отримати путівку чи матеріальну допомогу. А в концертах з тисячі беруть учать двадцять. Можливо це специфіка нашого факультету, але ті двадцятеро завжди готові допомогти. Наприклад, група БФ-35а дуже активна, на День факультету вони навіть власну постановку зробили.

Хочеться, щоб і перший курс був таким же ініціативним, адже профактив через рік – два отримає дипломи…

Маріанно, редакція газети «Політехнік», вітає тебе з прекрасним весняним святом. Ти маєш можливість привітати усіх жінок ХПІ.

– Дякую за привітання! А усім жінкам, котрі працюють і навчаються в нашому університеті я бажаю весняного, теплого і сонячного настрою. Щоб весна якнайдовше залишалася в серці! Якомога частіше посміхайтеся, адже посмішка допомагає перемогти будь-які труднощі!!!


Порядок получения путевки в санаторий-профилакторий «Политехник» НТУ «ХПИ»

  1. Член профсоюза имеет право приобрести путевку в санаторий-профилакторий «Политехник» ТОЛЬКО ОДИН РАЗ В КАЛЕНДАРНЫЙ ГОД!!!
  2. Член профсоюза, нуждающийся в оздоровлении, заблаговременно (см. график заездов) подает заявление установленного образца, правильно оформленную медицинскую справку (в справке обязательно должен быть указан срок ее действия, диагноз, профиль санатория, время года, проставлен штамп лечебного учреждения, подписи лечащего врача и зав. отделением, печати лечащего врача и регистратуры) и предъявляют профсоюзный билет председателю профбюро своего факультета. Неправильно оформленные заявления и справки к рассмотрению не принимаются.
  3. Поданные заявления рассматриваются и утверждаются на заседании оздоровительной комиссии профбюро факультета и деканата. Имеют право на первоочередное получение путевок студенты, состоящие на диспансерном учете, имеющие справку текущего года о необходимости санаторно-курортного лечения, инвалиды I–III групп, сироты, чернобыльцы, студенты из малообеспеченных семей.
  4. За 7 дней до начала заезда список, утвержденный оздоровительной комиссией факультета, подается в оздоровительную комиссию профсоюзного комитета студентов университета.
  5. Путевки продаются в бухгалтерии профкома студентов в указанные сроки (следите за объявлениями о начале продажи).
  6. Студент, чье заявление утверждено оздоровительной комиссией профкома студентов, берет в бухгалтерии направление для оплаты путевки в санаторий-профилакторий «Политехник». Оплата путевки производится в отделении сбербанка «Укрсоцбанк» в здании химического корпуса.
  7. Члену профсоюза для получения путевки при себе необходимо иметь:
    – паспорт (обязательно);
    – квитанцию об оплате стоимости путевки;
    – студенческий билет (обязательно).
    Путевка не выдается при отсутствии какого-либо из вышеназванных документов.
  8. Продажа путевок из резервного фонда начинается в последний день перед началом заезда после 12-00.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет