О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

"Енергообладнання. Енергозбереження. Енергетика - 2004"


[Л. Тижненко, начальник відділу науково-технічної інформації]
#5-6 от 16.03.2004

Сім найбільш вагомих технічних розробок Харківського політехнічного були відзначені дипломами V міжрегіональної виставки з такою назвою, що відбувалася з 24 по 27 лютого в спорткомплексі НТУ "ХПІ". Вона зібрала близько ста організацій-учасників з багатьох регіонів України та Росії.

На фото В. Русиновського: ректор НТУ "ХПІ" Л.Л. Товажнянський дає пояснення Почесному докторові НТУ "ХПІ" Г.О. Ягодіну.

На виставковому стенді університет демонстрував понад 35 експонатів, а 18 плакатів розповідали про здобутки в галузі високих технологій. Увагу чисельних відвідувачів привертали діючі моделі та макети. Наприклад, індивідуальний теплопункт, магнітно-імпульсна установка, прилади для вимірювання і контролю параметрів електричних мереж, високомоментний низькообертний двигун та багато інших моделей.

В рамках програми виставки під керівництвом директора Центру підготовки енергоменеджерів професора В.У. Кизилова було проведено науково-технічний семінар "Сучасні проблеми обліку енергоресурсів", на якому виступали фахівці-учасники виставки.

25 лютого цю виставку відвідав Почесний доктор НТУ "ХПІ" професор Геннадій Олексійович Ягодін. Він дав високу оцінку науковій діяльності університету в цілому і особливо зацікавився представленими на виставці розробками, пов'язаними зокрема із захистом навколишнього середовища - це і технологія виробництва метанолу, і технологія виробництва дизельного палива рослинного походження, і технологія захисних покриттів ДКЛП і МДО. Загалом, професор Г.О. Ягодін був у захваті від розробок університету та від оформлення самої виставки.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет