О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Хай вам щастить, майбутні воїни!


[Майор Олексій Пихов, заступник начальника Центру підготовки фахівців РХБЗ з виховної роботи]
#5-6 от 16.03.2004

Весь основний процес навчання в центрі підготовки фахівців РХБ захисту закінчився. На останньому етапі залишилось закріпити знання практичними вміннями у польових умовах для отримання військової кваліфікації фахівця військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Виїзд на полігон, останні практичні заняття на ньому і подальша здача заліків та іспитів за фахом, яка буде основним випробуванням воїнів-хіміків.

Весь кропіткий процес навчання включав у себе оволодіння спеціальностями, котрі потрібні всім видам Збройних сил України та іншим силовим структурам. Навчання в Центрі проводиться за п'ятьма спеціальностями. Тут готують командирів відділень термічних димових засобів, РХБ розвідки та дозиметричного контролю, розрахунково-аналітичних станцій, рідинних засобів спеціальної обробки, засобів дегазації обмундирування та спорядження.

Відмінних показників у навчанні та успіхів у службі своєю наполегливою працею досягли такі курсанти: рядовий Кохась Є.О., рядовий Самбурський А.В., рядовий Іванов О.А., рядовий Колп Є.С., рядовий Колодій С.А.

Бойові дії в Іраку показали актуальність та потрібність військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту, як сили утримання та захисту від зброї масового ураження.

Хочеться з гордістю сказати, що в рядах воїнів-хіміків на сьогоднішній день є велика кількість тих, хто бажає зв'язати своє майбутнє життя зі Збройними силами України та продовжувати навчання в вищих військових закладах або залишатися для проходження контрактної служби за своїм військовим фахом. А такі військовослужбовці, як молодші сержанти Бичков Є.С., Ничипоренко Р.В., та Степанов А.В. вже виявляють бажання нести службу у складі миротворчих контингентів у будь-якій гарячій точці світу.

Навчальна база факультету РХБ захисту та екології, до складу якого входить Центр підготовки фахівців РХБЗ дозволяє реально набути практичні навички та високі теоретичні знання. В сукупності це дає можливість оволодіння спеціальністю воїна-хіміка в повному обсязі. Випробування полігоном оцінить не тільки кожного військовослужбовця, але й кожного викладача й колектив у цілому.

Пройшли останні приготування до польового виходу: підготовка обмундирування, матеріальної бази, написання конспектів та стройові огляди. Ось пройшов останній розвід на плацу інституту. Звучить команда: "До машин!", "На місця!" і колона спецтехніки з особовим складом починає рух.

Хай вам щастить, бойові друзі, в майбутніх випробуваннях!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет