О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Життя змістовне і цікаве


#30 от 15.12.2006

Сам по собі процес навчання і отримання знань у вищій школі – це важкий колективний труд, який несе певну виховну домінанту.

Спортивно-розважальна гра "Козацькі розваги"

У нашому навчальному закладі за минулі роки склалася цілісна концепція виховання сучасного спеціаліста, головна ідея якої в прилученні студентів до досягнень світової науки, культури, естетики, етики, у всебічному фізичному розвитку.

Своє завдання викладацький склад технікуму вбачає у формуванні не тільки сучасного професіонала, але й молодої людини з високими моральними якостями, якій властиві повага до ближнього, людяність, гідність, культура спілкування, сприйняття прекрасного.

Студентська молодь із притаманним їй ентузіазмом відгукується на все, що робить життя змістовним і цікавим. Демократичність та гласність в навчально-виховному процесі здійснюється за участю студентської Ради, яку очолює третьокурсник Костянтин Гамчук. Студентська Рада технікуму є структурним підрозділом ОСС університету, вона координує роботу студентів по створенню необхідних умов для ефективного навчання, змістовного відпочинку, трудової діяльності, сприяє самореалізації та самовихованню особистості. Самоврядування в технікумі діє на засадах співробітництва, співдружності, поваги до особистості, педагогічної підтримки.

Багато студентів радують нас своїми досягненнями та успіхами, найбільш здібні та старанні завдяки підтримки держави, місцевих органів влади отримують іменні стипендії: стипендіатами Президента України є Євген Гопцій та Володимир Опришко. А Володимир, крім того, став ще й переможцем конкурсу «Молода людина року – 2005» і лауреатом стипендії міського голови.

З метою стимулювання відмінного навчання студентів у технікумі розроблена і діє система заохочення найкращих за результатами підсумкових оцінок, різноманітних конкурсів, змагань, олімпіад. Під час найближчих свят, де збирається велика кількість студентської спільноти, урочисто вручаються грамоти, дипломи, подяки студентам, які на них заслуговують. Вони отримують як моральні, так і матеріальні нагороди за свої досягнення. Це може бути і одноразова премія, і цінний подарунок, і призначення іменної стипендії. Кожного року проводиться фотографування найкращих студентів біля розгорнутого прапора НТУ «ХПІ». Їх фотографії вміщуються на спеціальній Дошці Пошани. Батьки найкращих студентів отримують лист-подяку від імені директора технікуму за піклування і високу вимогливість до виховання дитини.

Зацікавленість обраною професією починається з поваги і гордості студента за свій навчальний заклад: екскурсію до музею ХПІ, на провідні кафедри університету.

Коли закінчуються заняття, починається позакласне життя студентів. Знання, які були отримані на заняттях, поповнюються практичними навичками у предметних гуртках. Підсумками роботи гуртківців є виставки технічної творчості студентської молоді, результати дослідницьких робіт, конференції, круглі столи за участю практичних робітників галузі. Студенти – активні учасники в організації і проведенні тематичних літературних заходів, народних свят, ювілеїв видатних діячів літератури і мистецтва, засідань студентського літературного лекторію «Берегиня». Останнім часом були проведені тематичні виховні години «Моя мова калинова» до Дня української писемності, виховні заходи, присвячені творчості Т.Г. Шевченка, Івана Франка, Л.В. Костенко, О.П. Довженка. Доброю традицією стали конкурси стіннівок, малюнків та власних творчих доробків. Традиційним є проведення тижнів циклових комісій «Професіонал – 2006». Щорічно наші студенти займають високі місця у конкурсі знавців української мови ім. Петра Яцика.

Вважаємо, що позааудиторні заходи, які проводяться в технікумі, формують духовну сферу існування і є первинною формою активної участі в житті суспільства.

Наш колектив пишається своїми активістами, переможцями різних конкурсів, олімпіад, творчих заходів і щиро дякує організаторам: В.Л. Кириченко, В.Г. Махотило, І.В. Максимовій, А.О. Буряку, Н.О. Суворовій, Л.С. Горюновій, В.В. Кофановій, І.М. Рибаченко, В.Ю. Лапіній, В.Б. Фетисову.

Т. Бєлова, заступник директора з виховної роботи

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет