"Коли співають солдати..."

[Майор Петро Іваненко, офіцер відділу виховної роботи]
#5-6 от 16.03.2004

Участь у міжнародних та республіканських конкурсах військово-патріотичної спрямованості вже стала доброю традицією для творчого колективу "Полігонні квіти". Співаки-аматори, старші лейтенанти Олександр Дзига, Денис Волков та В'ячеслав Єфімов сьогодні проходять службу в Харківському інституті танкових військ імені Верховної Ради України НТУ "ХПІ".

6-7 лютого творчий колектив "Полігонні квіти" брав участь у ХІІІ міжнародному фестивалі-конкурсі військової та патріотичної пісні "Афганский ветер", організатором якого став Департамент з молодіжної політики Міністерства освіти Російської Федерації. Фестиваль проводився в рамках молодіжної акції "Равнение на победу" на території Бєлгородської області Російської Федерації (м. Старий Оскіл).

У цьому році в фестивалі взяли участь 86 колективів. Три із них з України (Харків, Суми, Крим), один з Киргизстану, решта учасників з Російської Федерації, більшість яких були неодноразовими володарями Гран-прі різноманітних міжнародних фестивалів та конкурсів.

Організатори фестивалю провели його в два тури, перший - виконання конкурсної програми, переможці якого виходять до другого туру, який має характер великого Гала-концерту.

У мистецькій програмі конкурсу "Полігонні квіти" виконали пісні на солдатську і, зокрема, афганську тематику. Перемігши у І турі, тріо потрапило до складу учасників фінального Гала-концерту. Вимогливе журі фестивалю присудило їм почесне ІІ місце та звання лауреатів конкурсу "Афганский ветер" з врученням Диплому та цінних подарунків.

Приємно зазначити, що тріо "Полігонні квіти" є постійним учасником святкових заходів як в інституті, так і за його межами. Своїми виступами вони підтримують престиж навчального закладу, Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" та Збройних сил України взагалі.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет