О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

На честь Дня студента


[П. Ніколенко]
#28-29 от 05.12.2006

16 листопада відбулася святкова зустріч ректора НТУ «ХПІ» Л.Л. Товажнянського, присвячена 60-річчю Міжнародного Дня студента, з кращими студентами. Це відмінники навчання, учасники науково-дослідницької, творчої діяльності; переможці Всеукраїнської студентської олімпіади, конкурсів студентських наукових робіт, міжвузівських олімпіад та Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт, Міжнародної олімпіади з математики.

За сумлінну працю цим студентам були встановлені персональні стипендії: Президента України, Верховної Ради України, обласної державної адміністрації, ректора університету М.Ф. Семка, видатного науково-педагогічного діяча В.І. Атрощенка, академіка А.М. Підгорного, Ради університету та Рад факультетів.

У своїй урочистій промові ректор Л.Л. Товажнянський підкреслив, що саме завдяки цим студентам, які виборювали честь університету на олімпіадах та спортивних змаганнях, цій студентській еліті, наш університет став першим серед політехнічних та споріднених вузів України.

У щорічній Всеукраїнській олімпіаді брали участь 95 студентів наступних факультетів: І, ІФ, МШ, АП, БФ, ЕК, КІТ, Е, ТМ, МТ, ЕМБ, ЕМ. У результаті, за підсумками ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади, студенти університету посіли 7 – І місць, 5 – ІІ місць, 5 – ІІІ місць та 6 заохочувальних місць. Крім цього, поза заліком 2 студенти посіли І та ІІ місця з математики у місті Севастополі.

За відмінні успіхи у навчанні та активну участь у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади ректорат університету наказав оголосити подяку та преміювати багатьох студентів з різних факультетів вузу. Це Антон Ткачук (І-12), який на 13 Міжнародній олімпіаді з математики посів почесне ІІ місце. Це Сергій Грішаєв (ІФ-31г) – І місце та Яків Саленко (І-21) – ІІ місце на олімпіаді з математики. Це Христина Найдьонова (ТМ-43а) – І місце на олімпіаді «Деталі машин та основи конструювання» та Олена Охотська (МТ-11б) – І місце на олімпіаді «Безпека життя і діяльності людини». Це Артем Нікульченко (ІФ-53а) – І місце та знову Сергій Грішаєв (ІФ-31г) – ІІІ місце на олімпіаді з інформатики. Так само премійовані були й інші достойні юнаки та дівчата, які брали участь у змаганнях з основ екології та охорони навколишнього середовища, теоретичних основ електротехніки, системного програмування, електромеханіки, німецької мови та інших дисциплін. Переважна більшість студентів – учасників олімпіад – отримали від ректора НТУ «ХПІ» Л.Л. Товажнянського свідоцтва іменних стипендіатів.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет