О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Навчання протягом усього життя


[М. Солощук, директор МІПО НТУ «ХПІ»]
#28-29 от 05.12.2006

30 жовтня 2006 року у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбулася урочиста церемонія випуску групи офіцерів з 28 чоловік. Це звільнені військовослужбовці та ті, кого планують звільнити у 2007 році з лав Збройних Сил України у зв’язку із відповідним реформуванням. Координатором проектів ОБСЄ в Україні у співробітництві з відділенням Українського фонду соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів Збройних Сил у Харківській області, враховуючи потребу військових у перекваліфікації на цивільних фахівців, було організовано проведення підвищення кваліфікації офіцерів запасу на 3-місячному (486 годин) спецкурсі «Адміністративний менеджмент» у Міжгалузевому інституті післядипломної освіти при НТУ «ХПІ» (МІПО НТУ «ХПІ»). Цей курс перекваліфікації військовослужбовців розглядається як перший проект ОБСЄ, що реалізується на базі МІПО НТУ «ХПІ» з можливістю його продовження у подальшому та розширення напрямків спеціалізацій згідно з вимогами ринку праці. Адже треба враховувати продовження військової реформи в Україні та велику кількість звільнених та запланованих до звільнення у 2007 році в запас військовослужбовців Харківщини та північно-східного регіону України. Саме з цією метою в структурі МІПО НТУ «ХПІ» створено центр перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас.

30 жовтня випускники курсу отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразку та сертифікати ОБСЄ.

Протягом навчання теоретичні знання, набуті офіцерами-студентами, закріплювалися практичними навичками на підприємствах м. Харкова, у співбесідах з работодавцями, керівниками та фахівцями підприємств. До речі, учасникам навчання завжди надається допомога у працевлаштуванні. Лише за період навчання майже 60 % слухачів були працевлаштовані чи отримали пропозиції. Очікується, що протягом наступного місяця ще не менше ніж 20–25 % випускників знайдуть свої робочі місця. Резюме офіцерів, що пройшли перепідготовку, занесені у базу даних попиту та пропозицій на фахівців з числа військових на сучасному ринку праці, і супровід їх буде продовжено.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет