О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Міжнародна виставка «15 років СНД: співробітництво та інтеграція»


[Л. Тижненко, начальник відділу науково-технічної інформації]
#28-29 от 05.12.2006

Наш університет, виконуючи рішення Економічної Ради СНД та доручення Кабінету Міністрів України, брав участь у Міжнародній виставці, присвяченій 15-річчю Співдружності Незалежних Держав. Вона проходила 25–28 жовтня у 57 павільйоні Всеросійського виставкового центру, Москва.

На урочистому відкритті виставки Україну представив Міністр аграрної політики Ю. Мельник, делегацію Харківської області очолив заступник губернатора Я. Ющенко. Після урочистої церемонії відвідувачі виставки оглянули наш стенд. Пояснення високим гостям давав ректор НТУ «ХПІ», професор Л. Товажнянський. Він зупинився на високих технологіях, розроблених в нашому університеті: дифузійне карбідне поверхневе легування, мікродугове оксидування, магнітно-імпульсна обробка металів, термоінтенсифікований метод видобутку нафти, технологія виробництва метанолу прямим окисленням природного газу киснем повітря. Ректор відзначив позитивні результати впровадження як у навчальний процес, так і у виробництво технології прискореного формоутворення деталей Rapid Prototyping, розповів про розроблену спільно з російськими фахівцями конструкцію магнітного підвісу ротора, яка вже застосовується на газо- та нафтоперекачувальних станціях, про досягнення наших фізиків в розробці надійної теплоізоляції в кріобіологічних судинах тощо. Всього ж на стенді демонструвалися 22 наукові розробки.

За час роботи виставки стенд НТУ «ХПІ» відвідали посол України в Росії О. Дьомін та відповідальні працівники посольства, делегації країн СНД, окремі відвідувачі і фахівці. Вони одержали необхідні пояснення щодо представлених розробок, діяльності та досягнень університету в цілому. На виставці біля нашого стенду велися жваві ділові і комерційні переговори з питань наукового співробітництва.

За активну роботу у виставці наш університет нагороджено Дипломом учасника.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет