О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Молода, доброзичлива, життєрадісна


[Професор М. Погрібний, декан МТ факультету]
#17 от 31.08.2006

19 серпня відзначила свій ювілей доцент кафедри «Нарисна геометрія, інженерна та комп’ютерна графіка» Олена Анатоліївна Глібко. Більше тридцяти років її життєвий шлях пов’язаний із Харківським Політехом: спочатку як студентки, потім аспірантки, наукового співробітника і, нарешті, викладача.

Приїхавши з теплого кримського міста Феодосія, у 1973 році вона вступила до машинобудівного факультету нашого університету, після закінчення якого працювала за розподілом інженером-конструктором спеціального ріжучого інструменту на харківському заводі «Комунар». Ще студенткою Олена Анатоліївна брала участь у наукових розробках. Після закінчення вузу продовжила наукову роботу, навчаючись в аспірантурі на кафедрі «Різання матеріалів». Під керівництвом професора В.П. Зубаря підготувала, а у 1988 році захистила дисертаційну роботу «Повышение эффективности алмазного точения титановых сплавов» у спецраді при Київському політехнічному університеті.

Зараз Олена Анатоліївна є одним із провідних викладачів кафедри «Нарисна геометрія, інженерна та комп’ютерна графіка», викладає базові курси студентам АП та КІТ факультетів, тривалий час виконує обов’язки вченого секретаря ради механіко-технологічного факультету. Крім того, після стажування у Харківській державній академії мистецтв, вже понад десять років спеціалізується у галузі дизайн-графіки на базі комп’ютерних технологій. Викладає спецкурси студентам економічного, економіко-правового факультетів, слухачам інституту підвищення кваліфікації, відповідає за цикл дизайн-орієнтованих дисциплін у програмі підготовки фахівців з комп’ютерних технологій обробки графічної інформації. Це захоплення вона поділяє з обома своїми доньками – архітекторами за фахом, а її онука-першокласниця мріє стати художницею.

Є у Олени Анатоліївни і ще одне хобі із студентських часів – велосипед. У минулому призер республіканських студентських змагань, а потім завзята велотуристка, вона і зараз із задоволенням подорожує разом з чоловіком та друзями.

Вітаючи Олену Анатоліївну з її першим справжнім «дорослим» ювілеєм, співробітники механіко-технологічного факультету бажають їй успіхів у педагогічній, науковій діяльності, родинних справах. Завжди залишайтеся саме такою, яка Ви є зараз – молодою, привабливою, доброзичливою і життєрадісною!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет