Нових успіхів і історичних праць!

#17 от 31.08.2006

30 червня виповнилося 65 років завідувачу кафедри політичної історії, професору Віталію Івановичу Ніколаєнку. Свій трудовий шлях він розпочав у робітничому колективі одного з підприємств Павлограда, набував життєвого досвіду і мудрості під час служби у Воєнно-Морських силах на далекій Півночі, як вчений-історик Харківського державного університету, який закінчив у 1969 р.

Близько 40 років доля В.І. Ніколаєнка пов’язана з НТУ «ХПІ». Він пройшов нелегкий шлях від асистента до професора, протягом багатьох років очолює кафедру політичної історії, є членом Вченої ради університету, головою Вченої ради кафедр соціально-гуманітарних дисциплін. Професор В.І. Ніколаєнко є співавтором серії книг з історії НТУ «ХПІ», які є вагомим внеском в дослідження процесу становлення і розвитку вітчизняної вищої школи.

Медаль «Ветеран праці», Почесна грамота Міністерства вищої і середньої освіти СРСР, знак Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти України» – заслужені нагороди за багаторічну науково-педагогічну діяльність В.І. Ніколаєнка, його внесок у підготовку висококваліфікованих інженерно-технічних кадрів.

Колектив кафедри політичної історії зичить Віталію Івановичу міцного здоров’я, сімейного благополуччя, подальших успіхів в науково-педагогічній і виховній діяльності, спрямованій на виконання тих завдань, що стоять сьогодні перед колективом нашого університету!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет