Вершину підкорено!

[Підготувала М. Михайлина]
#17 от 31.08.2006

Зрозумілі емоції цих молодих людей! Вони вже зробили важливий і вирішальний крок у доросле життя – вступ до Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Позаду хвилювання з приводу вступного тестування, а попереду… Попереду семестри, заліки, іспити, спілкування з новими друзями та багато цікавих подій з життя нашого університету.

Ольга Ганус (на знімку): «Усі мої рідні – випускники Харківського політехнічного інституту, мабуть, тому я обрала цей вуз. Електроенергетичний факультет обрала, так би мовити, продовжуючи династію: мама працює в інспекції Держенергонагляду в Харківській області, а батько – в АК «Харківобленерго». Енергетика – це галузь, яка є і буде, адже без енергії ніяк. Тестування далося легко, адже крім знань у голові, є ще варіанти на папері, тому я не бачу нічого складного. Маю надію, що з отриманням освіти з’являться перспективи на майбутнє, що тут знайду багато вірних друзів. А усім студентам ХПІ я бажаю на відмінно закінчити вуз і ніколи не жалкувати, що ви навчалися саме тут».

Володимир Поясник (на знімку праворуч): «Я, як і багато першокурсників, закінчив спершу підготовчі курси. Коли прийшов час обирати професію, зрозумів, що «душа лежить» до електроенергетики, адже вона оточує нас скрізь. А Харківський політехнічний – найкращий ґрунт для подальшого зростання. Серед спеціальностей, запропонованих електроенергетичним факультетом обрав «Системи та мережі», бо, на мою думку, ця спеціальність ширша та, відповідно, дає більше перспектив для подальшого працевлаштування. Тестування пройшов легко, без ускладнень, адже є можливість співставити власні відповіді з запропонованими варіантами. Університет дає студентам знання, платформу, а проблема вже в тому, чи спроможні студенти взяти та засвоїти їх. Я докладу максимум зусиль, аби досягти мети. Усім студентам, і першокурсникам, і старожилам бажаю ніколи не зупинятися на досягнутому. А якщо вам щось не вдалось з першого разу, спробуйте ще. Той, хто впевнено йде до мети, обов’язково її досягне!»

Ігор Штангій (на знімку ліворуч): «Сам я із Золочева, а в Харкові живе моя тітка. Вона й порадила ХПІ. Це великий вуз, який має свої традиції, історію. Я вважаю, що зробив правильний вибір. Тестування було легким, та й викладачам легше перевіряти. А нинішнім студентам бажаю впевненості у власних силах, усвідомити, що ви вже не діти і зробили перший і вагомий крок у доросле життя. А ще бажаю по закінченні вузу не втрачати зв’язок з одногрупниками, викладачами та університетом!»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет