О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Презентація нової книги


[С. Кулікова, В. Гонкіна, бібліотекарі]
#16 от 21.06.2006

Створення книги вимагає від авторів натхнення та величезної, копіткої праці, тому презентація книги – справжнє свято, як для авторів, так і для однодумців. Саме з такої нагоди на кафедрі технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей на запрошення завідувача кафедри, професора М.І. Рищенка зібрались: проректор з науково-педагогічної роботи нашого університету О.Г. Романовський, співробітники кафедри, гості з Національного технічного університету України «КПІ», Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури, Харківської державної академії міського господарства, Харківського державного автомобільно-дорожного технічного університету, Харківської державної академії залізничного транспорту і працівники науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ». До уваги присутніх був представлений підручник для вузів «Сучасні композиційні будівельно-оздоблювальні матеріали», авторами якого є відомі вчені, спеціалісти галузі П.В. Захарченко, Є.М. Довгий, Ю.О. Галаган, О.М. Гавриш, О.Ю. Старченко, Д.В. Гулін. Рецензентом виступає професор кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей НТУ «ХПІ» Г.М. Шабанова. У підручнику наведені основні дані про композиційні матеріали будівельної хімії, їх переваги порівняно з традиційними будівельними матеріалами, викладені основи виробництва сухих будівельних сумішей та водно-дисперсійних полімерних складів. Особливу увагу приділено принципам підбору композицій та властивостям компонентів композиційних матеріалів, впливу модифікуючих добавок на їх технологічні та експлуатаційні характеристики, а також основам технології застосування композиційних матеріалів та механізації будівельно-оздоблювальних процесів.

Викладений в підручнику матеріал являє велику цінність для спеціалістів. Тим більше, що на сьогодні відсутня системна література щодо нових будівельних матеріалів. Ця книга допоможе сучасним будівельникам подолати відставання в новій підгалузі та використовувати останні досягнення фундаментальної і прикладної органічної й неорганічної хімії. Особливо важливо, що найближчим часом цей підручник буде доступний для студентів цієї спеціальності – 20 примірників автори подарували науково-технічній бібліотеці НТУ «ХПІ». Бібліотекарі щиро вдячні за цей щедрий дар.

Хочеться побажати авторам творчої наснаги та нових досягнень!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет