Презентація нової книги

[С. Кулікова, В. Гонкіна, бібліотекарі]
#16 от 21.06.2006

Створення книги вимагає від авторів натхнення та величезної, копіткої праці, тому презентація книги – справжнє свято, як для авторів, так і для однодумців. Саме з такої нагоди на кафедрі технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей на запрошення завідувача кафедри, професора М.І. Рищенка зібрались: проректор з науково-педагогічної роботи нашого університету О.Г. Романовський, співробітники кафедри, гості з Національного технічного університету України «КПІ», Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури, Харківської державної академії міського господарства, Харківського державного автомобільно-дорожного технічного університету, Харківської державної академії залізничного транспорту і працівники науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ». До уваги присутніх був представлений підручник для вузів «Сучасні композиційні будівельно-оздоблювальні матеріали», авторами якого є відомі вчені, спеціалісти галузі П.В. Захарченко, Є.М. Довгий, Ю.О. Галаган, О.М. Гавриш, О.Ю. Старченко, Д.В. Гулін. Рецензентом виступає професор кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей НТУ «ХПІ» Г.М. Шабанова. У підручнику наведені основні дані про композиційні матеріали будівельної хімії, їх переваги порівняно з традиційними будівельними матеріалами, викладені основи виробництва сухих будівельних сумішей та водно-дисперсійних полімерних складів. Особливу увагу приділено принципам підбору композицій та властивостям компонентів композиційних матеріалів, впливу модифікуючих добавок на їх технологічні та експлуатаційні характеристики, а також основам технології застосування композиційних матеріалів та механізації будівельно-оздоблювальних процесів.

Викладений в підручнику матеріал являє велику цінність для спеціалістів. Тим більше, що на сьогодні відсутня системна література щодо нових будівельних матеріалів. Ця книга допоможе сучасним будівельникам подолати відставання в новій підгалузі та використовувати останні досягнення фундаментальної і прикладної органічної й неорганічної хімії. Особливо важливо, що найближчим часом цей підручник буде доступний для студентів цієї спеціальності – 20 примірників автори подарували науково-технічній бібліотеці НТУ «ХПІ». Бібліотекарі щиро вдячні за цей щедрий дар.

Хочеться побажати авторам творчої наснаги та нових досягнень!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет