О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Історія листівок


[М. Михайлина]
#11-12 от 16.05.2006

НТБ НТУ «ХПІ»

На знімку: виставка дореволюційних листівок.

Постійні відвідувачі центрального читального залу науково-технічної бібліотеки нашого університету знають про виставки, які змінюють одна одну. Виставкові стенди рідко бувають порожніми. Нещодавно у кілька етапів проходила презентація дореволюційних листівок. Багаті зібрання цих документів свого часу є образними розповідями про відповідну епоху, про звичаї, погляди, архітектуру та ін. Перша експозиція відображала моду 1909 року, Кримську природу, архітектуру таких міст, як Москва, Санкт-Петербург, Харків, Рим, Неаполь. Другий етап знайомив студентів із світовою художньою класикою – репродукції картин Васнєцова, Шишкіна, Айвазовського та ін.

Книги про старе місто

На знімку: постійно поновлюваний стенд «Нові надходження»

Наприкінці березня в нашому університеті відбулися зустрічі з журналістом, директором видавництва «Харьковская старина» Леонідом Мачуліним, організатором яких були співробітники бібліотеки та кафедри етики, естетики та історії культури. Спочатку відомий харківський журналіст спілкувався зі студентами ЕМБ

та МТ факультетів, а потім зі співробітниками університету. Леонід Мачулін розповів про діяльність видавництва та презентував кілька книжок про старе місто, серед них «Історія тюремного Харкова» та «Таємниці підземного міста». Цікава розповідь людини, що переймається долею нашого міста, цікавиться його історією та традиціями, не залишила слухачів байдужими.

«Погляд крізь роки у минуле бібліотеки»

У минулому році наш університет відзначив своє 120-річчя, і працівники бібліотеки підготували виставку, що познайомить студентів з історією, буднями та видатними працівниками бібліотеки, які віддали цій справі все своє життя. Думаю, студенти зацікавляться цією експозицією, бо тут представлені знімки старих і нових приміщень бібліотеки – читальні зали, абонементи… Також відвідувачі мають змогу дізнатися про М.Л. Семенчинова – першого директора, про людей, які все життя віддали бібліотеці, таких, як С.О. Зав’ялова, Є.Б. Зайцева, О.І. Попіначенко, Л.М. Краснопольська, Т.Г. Корж, Л.Я. Медовник, Л.М. Бромберг, О.М. Костомаха.

Усім відвідувачам виставки слід пам’ятати, що бібліотека – ровесниця нашого університету!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет