О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

З ювілеєм, Борисе Олексійовичу!


[Ректорат, колектив кафедри теплотехніки]
#10 от 25.04.2006

12 квітня виповнилося 75 років професорові, головному науковому співробітнику, доктору технічних наук Борису Олексійовичу Левченку.

22 роки Борис Олексійович очолював кафедру теплотехніки.

Професор Б.О. Левченко завжди поєднував педагогічну працю з активною науково-дослідною діяльністю. Він автор більш як 100 наукових праць, підготував чотирьох кандидатів наук. За розробку технічних рішень з використання вторинних енергоресурсів Б.О. Левченка нагороджено дипломом ВДНГ України, а за високі досягнення у науковій і педагогічній діяльності його обрано академіком Академії наук вищої школи України.

Під керівництвом професора Б.О. Левченка викладачі кафедри багато уваги приділяли підвищенню якості навчального процесу, впровадженню нових технологій у навчання і виховання студентів. Кафедра не раз отримувала призові місця в конкурсах на кращу постановку навчально-методичної роботи.

Борис Олексійович Левченко – один з тих ветеранів НТУ «ХПІ», які багато зробили для становлення рідного вузу не лише у сферах навчання студентів та наукової роботи, а й у суспільній діяльності. Він плідно працював як голова профкому, обирався членом обкому профспілки працівників вищої школи, був секретарем партбюро енергомашинобудівного факультету.

До 1991 року професор Б.О. Левченко працював у складі секції «Теплові процеси» Вченої ради з теоретичних основ хімічної технології Академії наук СРСР, а зараз є членом спеціалізованої Вченої ради із захисту докторських дисертацій, членом методичної ради Міністерства освіти та науки України.

Професор Б.О. Левченко є автором широко відомих навчальних посібників, які отримали визнання спеціалістів-теплоенергетиків та студентів.

Активна праця Бориса Олексійовича відзначена урядовими нагородами.

Вітаємо ювіляра та бажаємо йому плідної праці, щастя і здоров’я!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет