О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

У Вченій раді


#6 от 14.03.2006

Одним з важливих питань порядку денного Вченої ради НТУ «ХПІ» було обговорення роботи, висунутої на здобуття Державної премії України в галузі науки й техніки за 2006 рік. Проректор, професор А.П. Марченко доповів про зміст роботи «Науково-технічні основи розробки сучасної високовольтної імпульсної техніки, впровадження її у практику електромагнітних випробувань об’єктів цивільного та військового призначення і створення на цій базі об’єкту Національного надбання України – унікального науково-дослідного випробувального полігону для забезпечення електромагнітної безпеки держави». Члени Вченої ради обговорили і схвалили як висунуту роботу, так і склад авторського колективу, до якого увійшли засновник наукової школи С.М. Фертік, працівники НДПКІ та вчені НТУ «ХПІ» Г.Ф. Нескородов, Г.В. Лісачук, М.І. Баранов, В.В. Рудаков, В.С. Гладков, А.І. Коробко, В.В. Князєв, О.А. Науменко, О.Л. Клімов.

Вчена рада також підтримала кандидатури зав. кафедри «Електричні станції», професора Г.К. Вороновського та зав. кафедри «Фізична хімія», професора В.М. Кошкіна, висунуті кандидатами у члени-кореспонденти Національної академії наук України, та кандидатури молодих вчених, висунуті на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України.

Були також перезатверджені на новий термін та призначені новим студентам іменні стипендії Президента України, Верховної Ради України, Харківської облдержадміністрації, Вченої ради університету, академіка А.М. Підгорного, А.С. Назарова. Іменні стипендії затверджено 49 кращим студентам НТУ «ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет