О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Конкурс на кращий винахід року НТУ „ХПІ”


[Л. Тижненко, завідувач відділом НТІ і ПЛР науково-дослідної частини НТУ „ХПІ”]
#19-20 от 21.09.2004

Цього року започатковано внутрішньовузівський конкурс, мета якого - активізація винахідницької діяльності і виявлення найбільш перспективних розробок у нашому університеті.

Участь у конкурсі беруть винаходи співробітників НТУ „ХПІ”, захищені діючими патентами України. Перевага надається винаходам, які впроваджено у виробництво або мають реальні перспективи використання на підприємствах.

До участі в конкурсі допускаються винаходи, які запатентовані в Україні або мають на дату оголошення конкурсу рішення про видачу патенту; винаходи, патенти на які отримано не раніше, ніж за 5 років до дати оголошення конкурсу; винаходи, патентом на які володіє НТУ „ХПІ”.

Конкурс проводиться за номінаціями: “Кращий винахід року”, “Кращий винахід серед студентів”, “Кращий винахід серед молодих вчених”, “Кращий винахід в галузі машинобудування та приладобудування”, “Кращий винахід в галузі енергетики”, “Кращий винахід в галузі хімії і металургії”, “Кращий винахід в галузі біотехнології та харчової промисловості”, “Кращий винахід в галузі медицини та фармакології”, “Кращий винахід в галузі матеріалознавства”, “Кращий винахід в галузі будівництва”, “Кращий винахід в галузі транспорту”, “Кращий винахід в галузі електроніки та комунікаційних систем”, “Кращий винахід в галузі агропромислового комплексу”, “Кращий винахід в галузі збереження навколишнього середовища”.

Визначати переможців буде конкурсна комісія.

Переможці конкурсу в номінаціях “Кращий винахід року”, “Кращий винахід року за участю студентів” та „Кращий винахід року серед молодих вчених” нагороджуються дипломами. Автори винаходів - переможці в будь-якій номінації - отримують грошові премії.

У 2004 році конкурс оголошено з 1 вересня по 15 жовтня. Довідки про умови участі у ньому можна отримати у відділі науково-технічної інформації (математичний корпус, 2 поверх, т. 24-11).

Винаходи-переможців внутрішньовузівського конкурсу беруть участь у Всеукраїнському конкурсі „Винахід року”, який проводить Державний департамент інтелектуальної власності з 1 липня по 1 листопада щорічно.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет