О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

28 жовтня – Свято визволення України


#26 от 15.11.2005

На знімку В. Русиновського: Меморіал Слави НТУ „ХПІ”.

28 жовтня Україна святкувала 61-у річницю свого визволення від німецько-фашистських загарбників. У 44-му наші солдати і офіцери очистили рідну землю від ненависного ворога, виявивши при цьому великий героїзм та мужність. І сьогодні учасники тих далеких подій, що вижили, зустрічають це свято зі сльозами радості за перемогу та болю за своїх бойових товаришів, яким не судилося повернутися з полів битв, дожити до цього дня.

Сьогодні в НТУ «ХПІ» працює біля 20 учасників бойових дій, які визволяли Україну. Серед них – голова Ради ветеранів, доцент Ю.Д. Безрученко, директор Музею історії В.В. Акімова, професор В.Т. Долбня, доцент А.І. Христофоров та ін.

У минулому році вони, як і їхні друзі-фронтовики, відзначили ювілейну дату – 60-річчя визволення України. Ці ветерани назавжди запам’ятають і Курськую Битву, і форсування Дніпра, і взяття Києва... Ветерани Великої Вітчизняної, які протягом мирних десятиліть відбудовували, зміцнювали наш університет, і сьогодні працюють на його благо, роблять великий внесок у виховання патріотизму в української молоді, вчать їх любити Харківський політехнічний. А молодь, у свою чергу, шанує ветеранів та зберігає пам’ять про загиблих.

Ректорат, увесь трудовий колектив нашого університету поздоровляє наших ветеранів – учасників бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни та бажає їм міцного здоров’я і благополуччя!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет