О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Наш журнал


#22-23 от 12.10.2005

"ЕЛЕКТРОінформ" – офіційне видання Української асоціації інженерів-електриків (УАІЕ). Головний редактор журналу, він же голова УАІЕ – доктор технічних наук, професор Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут", академік Української асоціації інженерів-електриків Володимир Клепіков. "ЕЛЕКТРОінформ" – щоквартальний журнал, який побачив світ у 2001 році. Ідею створення такого поважного спеціалізованого видання з ентузіазмом підтримав почесний член УАІЕ, віце-президент НАНУ А.К. Шидловський. Він наголосив на його корисності й необхідності для науково-технічної спільноти України.

До редакційної колегії входять провідні українські науковці, добре відомі і в наукових колах зарубіжжя: д. т. н., проф. О.А. Андрющенко (Одеса), к. т. н., проф. Б.Д. Денис, д. т. н., проф. Ю.Варецький, д. т. н., проф. О.Ю. Лозинський, д. т. н., проф. Р.В. Фільц (Львів), д. т. н., проф. М.Д. Гінзбург (Харків), к. т. н., проф. А.І. Мотченко (Алчевськ), д. т. н., проф., акад. НАНУ Г.Г. Півняк (Дніпропетровськ), д. т. н., проф. О.В. Садовой (Дніпродзержинськ), чл.кор.НАНУ, д. т. н., проф. Н.А. Шидловська, д. т. н., проф. (?) Шумилов (Київ) та інші.

Основна тематика журналу – енергетика, електротехніка, електроніка. Основна мета видання – представити новітні наукові розробки та технології у сферах електричних мереж і систем, електрогенерувального обладнання, електричних машин і апаратів, електроприводу й автоматики, електро- і світлотехнічних матеріалів та обладнання.

Кожен номер має свою провідну тематику, яка формується відповідно до основних заходів, які проходять в Україні, – тематичних виставок, семінарів, конференцій. Традиційно один номер журналу присвячений електроприводу – галузі, без якої не може обійтися жодне виробництво.

Журнал розповсюджується щорічно серед учасників більш як 100 заходів в Україні, а також у Греції, Італії, Німеччині, Польщі, Туреччині, Франції, Чехії. Редакція "ЕЛЕТРОінформу" бере участь у найважливіших галузевих виставках, конференціях, семінарах та робочих нарадах.

На сторінках журналу друкують свої наукові статті не тільки члени Асоціації, але й провідні фахівці Росії, Польщі, а також практичні матеріали – фахівці провідних фірм України та Європи: "Сіменс-Україна" (Київ), "Техноімпекс" (Черкаси), "Харківрелекомплект" (Харків), "ТІМЕКС" (Київ), СП "Ватра-Шредер" (Тернопіль), ЗАТ "ПАССАТ" (Кривий Ріг), компанія "ОКТА" (Львів), АТ "Промавтоматика" (Харків), ТД "Світлотехніка" (Бровари), "Телекарт-прилад" (Одеса), "ВК-системи" (представник заводу Emiter), ИЭК (Росія, дочірнє підприємство – "ІЕК-Україна"), ТД "Светотехника" (Москва), DAHNE (Німеччина), Lumotech Poland, Radpol, ТELEKTRIM, Twelwe Electric, MINBUD (Польща) та багато інших.

Структура журналу – чітка й послідовна. Перша рубрика "Наука+Техніка" містить теоретичні статті, присвячені актуальним проблемам і прогресивним розробкам галузі. Автори таких публікацій – не тільки вітчизняні науковці та практики, а й зарубіжні вчені й фахівці. Наступні два розділи знайомлять читачів з новими, насамперед енергоощадними, технологіями та сучасним обладнанням, що успішно застосовуються в електроенергетиці та суміжних галузях.

Вкрай корисну практичну допомогу можуть отримати фахівці, інсталятори й загалом усі зацікавлені особи, скориставшись візитками підприємств, які нескладно вилучити з відповідних сторінок завдяки перфорації.

Краще пізнати минуле галузі допоможе рубрика "З історії", проблеми української науково-технічної мови розкриє рубрика "Термінологія", дізнатися про нові законодавчі документи можна в кожному номері з рубрики "Буква Закону", а "Книжкова поличка" ознайомить з новинками книжкової галузевої індустрії.
Про високий науково-технічний та інформативний рівень журналу "ЕЛЕКТРОінформ" свідчить і те, що він пройшов експертизу у провідних спеціалістів ВІНІТІ (Всеросійського інституту наукової і технічної інформації Російської академії наук, сектору комплектування науково-технічної літератури Росії та країн зарубіжжя) Росії та був визнаний відповідним тематичному змістові Реферативного журналу (РЖ) і Баз даних (БД) ВІНІТІ.

Від початку минулого року редакція "ЕЛЕКТРОінформу" разом з Львівським відділенням УАІЕ активно співпрацює з Краківським відділенням Товариства електриків Польщі. Ця співпраця реалізується у двох основних напрямках. Перший – розвиток науково-технічної діяльності, що полягає у взаємному інформуванні про планування та організацію спеціалізованих конференцій і науково-технічних симпозіумів, періодичній організації та участі представників обох сторін у спільних науково-технічних заходах за узгодженою тематикою та у безкоштовному наданні праць конференцій і технічних бюлетенів. Другий напрямок – обмін досвідом, що полягає у взаємному обміні делегаціями та участі обох сторін в офіційних щорічних, зокрема урочистих, заходах, що організовуються партнерами. В минулому році редакція взяла участь у святкуванні 75-річчя створення ТЕП (див "ЕІ" №3/2004), а в цьому році отримала запрошення на урочистості з нагоди Всесвітнього дня електрика.

Квартальник "ЕЛЕКТРОінформ" видається видавництвом "ЕКОінформ", діяльність якого розпочалася з випуску першого в Україні спеціалізованого журналу "Ринок інсталяцій" (сантехніка, теплотехніка, газопостачання, кондиціювання) та щорічним каталогом інсталяційних фірм "ІНСТАЛ-інфо". Нині у здобутках видавництва, крім вищеназваних видань, – квартальник "Зелена енергетика", довідник "Тепло у Вашому домі", тримовний технічний словник, карта й календар виставок в Україні, інформаційний випуск "Економіка – справа захоплююча". Готуються до друку книги "Котли газові побутові", "Печі та каміни", п’ятимовний словник інсталяційних термінів.

Видавництво отримало ексклюзивне право на переклад і тепер готує до друку українську версію книги "Ілюмінація об’єктів" Войцеха Жагана – професора Варшавської політехніки, відомого вченого в галузі світлотехніки.

Редакція видавництва "ЕКОінформ:

79005 Львів, вул. Саксаганського 14/4

тел.+38 (032) 297-15-98, 297-04-98

www.ekoinform.lviv.ua

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет