Дорогі друзі!

[А. Шидловский, директор інституту електродинаміки Національної академії наук ]
#22-23 от 12.10.2005

Дорогі друзі!

Інститут електродинаміки Національної Академії наук України в ювілей 75-річчя кафедри „Автоматизовані електромеханічні системи” гаряче поздоровляє ваш славетний колектив із цією знаменною датою! Усі ці роки ви щедро віддавали свою енергію, уміння й знання шляхетній справі підготовки й виховання інженерних і наукових кадрів не тільки для України, але й для багатьох закордонних країн, справі розвитку нових наукових напрямків в області електротехніки, електромеханіки й електроніки.

Нам особливо приємно приєднатися в цей день до численних поздоровлень на вашу адресу не тільки тому, що нас поєднує спільність наших наукових інтересів, але й тому, що між вашою кафедрою й Інститутом електродинаміки існує давній „родинний” зв’язок: засновник і перший директор нашого інституту, видатний вчений-електрик, академік В.М. Хрущов саме в роки організації підрозділів Харківського електротехнічного інституту разом з іншими вченими стояв у витоків створення кафедри „Електрифікація промислових підприємств” – зараз кафедри „Автоматизовані електромеханічні системи”.

Харків відомий як великий центр розвитку електротехніки. Саме у вашому інституті працював засновник електротехнічної школи в Україні професор П.П. Копняєв, чиєю працею й енергією було створено багато електротехнічних кафедр. Ми із задоволенням відзначаємо, що ваша кафедра явилася ініціатором увічнення пам’яті цього видатного вченого.

Електротехнічна громадськість високо оцінює заслуги кафедри по згуртуванню й активізації наукової діяльності електроприводчиків України в складний економічний період, коли ви стали ініціаторами проведення в 1993 році першої конференції „Проблеми автоматизованого електропривода. Теорія і практика”, що перетворилася у щорічну міжнародну високоавторитетну конференцію фахівців-електромеханіків.

Між нашим інститутом і вашою кафедрою, зі складу якої у свій час була виділена кафедра „Промислова електроніка”, існують багаторічні творчі зв’язки, серед наших співробітників є випускники електромашинобудівного факультету Харківського політехнічного інституту, у вихованні яких брала участь і ваша кафедра, ряд ваших учених багато років тісно співпрацюють із нашим інститутом, будучи членами рад з підготовці кадрів вищої кваліфікації.

Можна перелічити багато добрих і значних справ, що знаменують вашу велику працю й ваші визнані успіхи. Від всієї душі в день вашого славетного ювілею бажаємо всім вам міцного здоров’я, енергії й працьовитості, творчого довголіття на багато, багато років!

А. Шидловский, директор інституту електродинаміки Національної академії наук України, академік

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет