О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Шановні колеги!


[Б. Стогній, академік-секретар ВФТНЕ НАН України, академік НАН України]
#22-23 от 12.10.2005

Шановні колеги!

Відділення фізико-технічних проблем енергетики Національної академії наук України вітає всіх співробітників кафедри „Автоматизовані електромеханічні системи” Національного технічного університету „ХПІ” з славетним ювілеєм – 75-річчям від дня заснування кафедри. Кафедра має в нашій країні значний авторитет, в тому числі і науковий.

За час свого існування вона підготувала більше ніж 4,5 тисячі кваліфікованих інженерів в галузі електроприводу. Випускники кафедри відіграли визначну роль в електрифікації та індустріалізації України, автоматизації галузей промисловості.

Притаманна вашій спеціальності широкопрофільність і глибина навчання дозволила багатьом випускникам кафедри стати широко відомими вченими та фахівцями в різноманітних галузях науки і техніки, крупними керівниками та вченими, лауреатами державних премій.

Випускники вашої кафедри внесли значний внесок у розвиток теорії реактивної потужності, топологічних методів аналізу і синтезу електротехнічних систем, теорії вентильного електроприводу, методів синтезу оптимізованих електромеханічних систем, теорії динаміки електромеханічних систем з від’ємним в’язким тертям. Вони стали ініціаторами використання методів нейронних систем і генетичних алгоритмів в управлінні електромеханічними системами.

У складний економічний період останнього часу ваша кафедра відіграла важливу роль у збереженні та підвищенні наукового потенціалу фахівців в галузі електроприводу України. Цьому, зокрема, слугує, починаючи з 1993 року, щорічна міжнародна конференція „Проблеми автоматизованого електроприводу”, яка стала авторитетною і популярною в Україні та за її межами.

У цей знаменний день бажаємо колективу кафедри міцного здоров’я, щастя, нових творчих успіхів в науці, техніці та підготовці нового покоління фахівців в галузі електроприводу!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет