О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Нові старі партнери


[Доцент Тетяна Тихомирова]
#1-2 от 10.02.2022

Безумовно, розвиток заводу з виробництва коксового вугілля та супутніх хімічних продуктів неможливо уявити без тісної співпраці з харківським Політехом. Якщо добре пошукати в архівах, то напевно можна знайти безліч підтверджень цьому – адже завод існує з 30-х років минулого сторіччя. За роки незалежності підприємство та наш університет багато чого пережили, частина зв’язків була втрачена, змінювалися ректори та директори, програми та фінансування.

5 листопада минулого року викладачі кафедри хімічної техніки та промислової екології вперше за останні роки відвідали ТОВ «Коксовий завод «Новомет» з робочим візитом. Перше, що хочеться відзначити – відкритість нового керівництва та легкість у спілкуванні. Досягнуті домовленості про проходження виробничої, переддипломної та ознайомчої практики для студентів-екологів та механіків. Місце проходження практики може стати й першим робочим місцем. Директор заводу Максим Бондарєв нас запевнив, що підприємству потрібні молоді спеціалісти, понад 40 вакансій з конкурентоспроможною заробітною платою чекають на наших випускників. Під час спілкування стало зрозуміло, що вакансії можуть зацікавити випускників майже усіх механічних та хімічних кафедр НТУ «ХПІ». Все ж таки перший запис у трудовій книжці для випускників технічного вищого навчального закладу має бути пов’язаний з промисловістю та виробництвом. ТОВ «Коксовий завод «Новомет» готовий надати їм таку можливість!

Максима Бондарєва зацікавив проект Центру кар’єри НТУ «ХПІ» «Ярмарок вакансій», де відбуваються зустрічі роботодавців зі студентами. Адже до сьогодні завод не брав участі у такому масштабному заході – тож скоро чекайте на представників цього підприємства!

Під час візиту ми не могли не підійти до нової аспіраційної установки, яка складається з циклону та сучасного рукавного фільтру. Як відзначив завідувач кафедри Олексій Шестопалов, ефективність такої двоступеневої очистки від вуглецевого пилу становить 99%. Дуже корисним буде студентам-екологам ознайомитися з усіма особливостями роботи такої системи під час проходження практики та на власні очі побачити рукавний фільтр.

Доцент Тетяна Тихомирова.

На знімку: головний інженер ТОВ «Коксовий завод «Новомет» Андрій Бондаренко та викладачі кафедри хімічної техніки та промислової екології

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет