О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Нові кандидати, доктори філософії, доктори технічних наук


#1-2 от 10.02.2022

За вимогами нового Закону про вищу освіту, який регламентував аспірантуру, як третій рівень підготовки вищої освіти, знадобилося повністю перезавантажити і привести до повної відповідності новим положенням організацію навчання в аспірантурі. Під керівництвом ректора професора Є.І. Сокола відділ аспірантури успішно провів ліцензування 35 спеціальностей для підготовки докторів філософії.

Для реалізації повного циклу підготовки пошукувачів вченого ступеня в стінах університету, а також для забезпечення можливості навчання іноземних аспірантів, необхідно провести акредитацію освітньо-наукових програм (ОНП) у рамках відкритих спеціальностей. На сьогодні в університеті проведена акредитація 18 ОНП, що відкриває хороші перспективи підготовки нових молодих кадрів, як для самого університету, так і для інших ЗВО. Так лише останнім часом в НТУ «ХПІ» відбувся захист 6 дисертацій пошукувачів, які завершили навчання в інших закладах освіти, а захистили свої роботи в стінах нашого університету.

Всього на сьогодні в НТУ «ХПІ» відбувся захист 64 дисертацій на здобуття вченого ступеня доктора філософії, тільки протягом минулого календарного року в університеті захистилися 50 PhD, 55 кандидатів технічних наук і 24 доктори наук.

Доцент Вікторія Штефан, завідувач відділу аспірантури НТУ «ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет