О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Інноваційний кампус НТУ «ХПІ» відкрито!


#1-2 от 10.02.2022

27 січня відбулося відкриття сучасного кластеру для реалізації унікальної освітньої програми НТУ «ХПІ» – Інноваційний кампус (Innovation Campus). Це перший проект в Україні на базі ЗВО, який поєднує IT-навчання, школу підприємництва та коворкінг. Він здійснюється спільно ректором НТУ «ХПІ» Євгеном Соколом та засновником холдингу UFuture та інноваційних парків UNIT.City у Києві та Харкові, головою Наглядової ради ХПІ Василем Хмельницьким (на знімку).

Учасниками заходу були представники освіти, науки, бізнесу, істеблішменту. Серед них Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, президент Спілки ректорів ЗВО України Петро Куліков, голова Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов, харківський міський голова Ігор Терехов, виконавчий директор Kharkiv IT Cluster Ольга Шаповал.

У новому приміщенні Інноваційного кампуса можуть одночасно навчатися 300 студентів, загальна площа двоповерхової будівлі – понад 2700 квадратних метрів. На першому поверсі облаштовано навчальний кластер та конференц-зал. Другий поверх відведений під клаб-офіси, коворкінги та мітинг-руми: роботи з їхньої інтеграції в єдину екосистему кластеру ще продовжуються і за планом мають завершитися цього року. Будівля має автоматичну систему економного використання енергоресурсів.

Освітній проект Інноваційний кампус увійшов до десятка найкращих (із понад 1300 учасників, 105 країн світу) на всесвітньому конкурсі QS-Wharton Reimagine Education Awards 2021, який оцінює новаторські педагогічні підходи. Принципово нова технологія підготовки IT-фахівців, яка передбачає перехід від декларативної до проектної схеми навчання, отримала підтримку Міністерства освіти і науки України.

«Новий кампус покликаний допомогти молоді, яка хоче розвиватися та пов’язує своє майбутнє з Україною. Світ швидко змінюється, нам потрібно більше таких проектів. Незалежно від зовнішніх чи внутрішніх обставин ми продовжимо створювати інноваційну інфраструктуру. Потрібно об’єднувати зусилля держави, науковців та підприємців навколо створення умов, повернення та утримання в Україні талантів», – зазначив засновник холдингової компанії UFuture, голова Наглядової ради ХПІ Василь Хмельницький.

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ».

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті університету.

На знімках: Харківський міський голова Ігор Терехов; Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет; конференція в стартап-центрі НТУ «ХПІ».

Фото Валерія Таємницького

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет