Центр дистанційної освіти НТУ «ХПІ»

[Доцент Лариса Тютюник, керівник ЦДО НТУ «ХПІ»]
#18 от 21.12.2021

Центр дистанційної освіти НТУ «ХПІ»

представляє кафедру «Парогенераторобудування», яка існує вже майже 135 років – з часу заснування НТУ «ХПІ». І сьогодні вона зберігає свій унікальний бренд у своїй назві та навчає студентів денної та заочної форм навчання за спеціальністю 142 «Енергетичне машинобудування», конкурсна пропозиція (освітня програма) «Енергетика», спеціалізація «Теплові та ядерні енергоустановки і комп’ютерні технології техногенної енергобезпеки».

На сайті кафедри в ЦДО нашого університету розміщуються 43 курси, які вивчають студенти з 1 по 6 курси (ця інформація містить робочу програму, навчально-методичну літературу, завдання та дані про викладача). Крім дистанційних курсів для заочної форми навчання було розроблено два унікальні курси: «Реактори та парогенератори АЕС», «Енергетичні, промислові та малопотужні котли» для студентів денної форми навчання, тому що кафедра готує фахівців в галузі застосування сучасних комп’ютерних технологій для автоматизованого управління процесами експлуатації, проектування, конструювання та монтажу різного енергетичного устаткування електростанцій, теплових мереж, опалювальних котелень, вітроенергоустановок, транспортних наземних і судових енергетичних установок, об’єктів ядерної енергетики та інших енергетичних об’єктів.

Для профорієнтаційної роботи серед молоді кафедра парогенераторобудування розробила дистанційний курс «Steam Generator Building». Його високо оцінили слухачі підготовчих курсів та студенти 1 курсу, які вивчають «Вступ до спеціальності». Цей курс широко використовується на всіх заходах STEAM, які проводять кафедра та університет.

Використовуючи у повному обсязі переваги дистанційної форми навчання, усі зусилля кафедра спрямовує на реалізацію її гасла: «Наш обов’язок – підготовка освічених і цілеспрямованих професіоналів у галузі енергетики та комп’ютерних технологій енергобезпеки».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет