О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Гнучкий тонкоплівковий сенсор ультрафіолетового опромінення «FlexUVsens»


#17 от 30.11.2021

Учасники розробки: Руднєва Софія, Чорний Владислав, студенти кафедри фізичного матеріалознавства для електроніки та геліоенергетики.

Куратор: Клочко Наталя, к. т. н., доцент кафедри фізичного матеріалознавства для електроніки та геліоенергетики.

«Вплив надмірних доз ультрафіолетового (УФ) опромінення може спричинити проблеми зі здоров’ям, включаючи сонячні опіки, передчасне старіння шкіри, пошкодження рогівки ока і навіть рак шкіри, – розповідає Софія. – Існуючі на ринку сенсори ультрафіолетового опромінення є габаритними, громіздкими, високовартісними і незручними для носіння».

Гнучкий тонкоплівковий сенсор УФ опромінення «FlexUVsens» наноситься на поверхню гнучкого пластику із використанням розчинів недорогих речовин доступним хімічним методом. Сенсор є безпечним для навколишнього середовища і корисним для здоров’я людини. Він призначений для моніторингу фактичного особистого впливу ультрафіолету на людину протягом дня та стане корисним і точним посібником для прихильників здорового способу життя.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет