О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Агропарасолька»


#17 от 30.11.2021

Учасники розробки: Кучерський Владислав, аспірант кафедри матеріалознавства; Москаленко Гліб, менеджер проекту, дизайнер, кафедра матеріалознавства.

Куратор: Коритченко Костянтин, д. т. н., с. н. с., завідувач кафедри загальної електротехніки.

«Ми розробили багатофункціональний пристрій «Полі-Т» для захисту фермерського саду, – говорять Владислав та Гліб. – Ця установка забезпечує захист садового господарства від весняних заморозків, здійснює дезінсекційну обробку дерев аерозолями та відлякує птахів.

Для захисту саду від заморозків застосована інноваційна технологія, що базується на покритті дерев теплою піною. Одна така установка забезпечить захист декількох гектарів фруктово-ягідного саду. Слід зазначити, що сьогодні не існує аналогічних пристроїв, які створюють теплу піну.

Дезінсекційну обробку саду наша установка здійснює шляхом обробки дерев тонкодисперсними аерозолями на водній або масляній основі з додаванням дезінсекційних розчинів. Окрім цього, пристроєм можна також обробляти невеликі складські приміщення, а також використовувати для відлякування птахів.

Наша розробка не потребує створення стаціонарних високовартісних засобів боротьби з заморозками (укриття всього саду; система зрошення саду, що може замерзнути; надпотужні вентилятори з електроживленням). Установка вирішує питання енергоефективного використання теплової енергії, бо тепле повітря зберігається у пінних бульбашках».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет