О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

AirSuit


#17 от 30.11.2021

Учасник розробки: Сергеєв Артем, студент групи КІТ-М720.

Все частіше постає проблема заміни людей на системи автоматизації та роботів. Вимоги до працівників збірних цехів, заводів, та виробництв в цілому досить високі. Вони постійно витримують значні фізичні навантаження, завжди є загроза травми, у деяких компаніях ця проблема відчувається гостро – до 14000 випадків серйозних травм на рік.

Проект AirSuit займається розробкою екзоскелетів, які дозволяють покращити життя працівників, зменшуючи їх навантаження, значно підвищити продуктивність на виробництві та доповнити людину, не замінюючи її на систему автоматизації. Недоліком існуючих екзоскелетів є їх громіздкість, незручні кріплення та неможливість створити екзокостюм на все тіло. В AirSuit уже створено багатошарову систему кріплень, компактні пропорційні клапани для штучних м’язів та розробляється система доповненої реальності з дисплеєм та системою камер. Це дозволяє підсилити реакцію користувача, його силу та інші здібності. Рішення універсальне, і на його основі можна створювати різні типи екзоскелетів – військові, медичні, для рятувальних та пожежних служб.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет