Мирон Сіробаба – стипендіат Президента України та спортсмен

#16 от 15.11.2021

Я студент 4 курсу ННІ ХТІ, кафедри технології переробки нафти, газу та твердого палива, група ХТ-318. Приїхав зі Слов’янська Донецької області. Ще у 7 класі закохався у хімію, а вже в 11-му обрав саме нафтохімію. Адже нафта – це кров у судинах урбанізованої спільноти! Усією сім’єю обирали вищий навчальний заклад, зупинилися на Харківському політехнічному. І не помилились!

У НТУ «ХПІ» кажуть: «Хіміки – одна сім’я». Хочу подякувати всій кафедрі технології переробки нафти, газу та твердого палива! Її колектив – чудові люди та першокласні фахівці. Вдячний усім, хто працює зі мною 4-й рік поспіль, та викладачам, які навчали мене протягом одного семестру.

Моя спеціальність «Хімічна технологія та інженерія», спеціалізація – технології переробки нафти, газу та твердого палива. Бакалаврську роботу «Процес отримання гудрону з важких вуглеводневих залишків» я готую під керівництвом к. т. н., доцента Павла Володимировича Карножицького. Асфальтове покриття зараз скрізь, а для нього потрібний бітум. Сировиною для бітуму є гудрон, і ми працюємо над процесом отримання даної фракції [гудрону] з інших важких залишків нафти.

Здобуття іменної стипендії – велика честь для мене! Я дуже радий, але розумію, що без допомоги та підтримки батьків, викладачів, друзів, не впорався б.

Я люблю спілкування, на першому курсі жив у гуртожитку та був старостою поверху, а в НТУ «ХПІ» з 1 курсу – староста групи. Я людина графіку та плану, тому виходить багато встигати. Всім студентам бажаю: «Навчіть час працювати на себе!». Тайм-менеджмент – наше все! Намагайтеся встигати все, що можете, та де можете!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет