О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Баян – моє хобі назавжди


#16 от 15.11.2021

Інструментальний фолк-бенд «Отакої!» Палацу студентів зібрав і об’єднав талановитих людей, які грають на народних інструментах – домрі, балалайці, баяні, бандурі. У складі колективу, створеного у 2009 році, були і є студенти, аспіранти, навіть викладачі НТУ «ХПІ». Під керівництвом лауреата регіонального рейтингу «Харків'янин року» Петра Леонідовича Смирнова виконують і народну інструментальну, і популярну музику для ансамблів народних інструментів, і джазові та естрадні твори.

І хто сказав, що народні інструменти не популярні? У Палаці студентів – популярні, потрібні та цікаві! Хто не вірить – приходьте! Покажемо, зіграємо, переконаємо! Це ж ПАЛАЦ ТАЛАНОВИТИХ студентів!

(Із сайту Палацу студентів НТУ «ХПІ»).

Я Іван Брусов – студент 3 курсу групи І-219г. Навчаюсь на кафедрі «Геометричне моделювання та комп’ютерна графіка» за спеціальністю «Комп’ютерні науки».

А ще в мене велике захоплення – 8 років грав на баяні в музичній школі та виступав у складі двох оркестрів. Тож на першому курсі відвідав концерт до Дня студентів у Палаці студентів і відразу захотів стати частиною «Отакої!». І ось уже 3 роки граю в цьому колективі. Я радий, що в НТУ «ХПІ» існує Палац студентів, для всіх студентів тут знайдеться щось цікаве. Профком, наприклад, влаштовує настільні ігри, а ще мені цікаво брати участь в інтелектуальних іграх. Наша команда «Політехніки» здобула перемогу в осінньому етапі цих ігор серед молоді міста, який проводився у форматі пізнавальної екскурсії містом. Нам вдалося успішно впоратися з блоком питань з історії Харкова.

У майбутньому я планую працювати за фахом, а гра на баяні назавжди залишиться моїм хобі. Зараз у нас репетиції один раз на тиждень, ми всі встигаємо добре вчитися. На 1 курс я відразу вступив на бюджет і через деякий час вийшов на підвищену стипендію. А ще за участь у нашому колективі нам нараховують 2 бали до рейтингу, це дуже допомагає.

А ще хочеться подякувати Петрові Леонідовичу, як керівнику, який піклується про учасників колективу, він охоче йде назустріч у вирішенні різних труднощів.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет