Рагеб Ібрахім з Лівану

#16 от 15.11.2021

25 жовтня в Українсько-арабському центрі НТУ «ХПІ» пройшло перше заняття з української мови. Студентів з різних інститутів та факультетів, які приїхали на навчання з Катару, Єгипту, Лівану, Марокко, вітали декан факультету міжнародної освіти Д.А. Кудій, помічник ректора НТУ «ХПІ» з роботи зі студентами країн Близького Сходу Іссам Шахін. Старший викладач кафедри української мови Марина Юріївна Лухіна на таких уроках познайомить студентів з історією нашої країни, культурною спадщиною, українськими традиціями та символами, видатними постатями. Окремі заняття присвятять історії Харкова та відомим харків’янам: науковцям, митцям, освітянам.

Зараз у ХПІ навчаються близько 1600 іноземців з 62 країн світу, із них 1400 – студенти, 35 аспірантів та 150 слухачів центру довузівської підготовки.

Рагеб Ібрахім з Лівану

 вчиться на кафедрі «Інженерна електрофізика». На батьківщині йому доведеться брати участь у вирішенні важливих проблем у галузі енергетики. З дипломом НТУ «ХПІ», впевнений Рагеб, він буде в Лівані потрібним фахівцем. Зараз він готується захищати диплом бакалавра. В Україні і в Харкові йому дуже подобається: чудова природа, чистота в місті, транспорт, зокрема, метро і, звичайно ж, університет, кафедра, викладачі.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет