У Гвардійському танковому. Танкові війська – головна ударна сила Сухопутних Військ

[Майор Олександр Власенко, заступник командира батальйону з гуманітарних питань]
#20-21 от 15.09.2005

З добрим настроєм та оптимізмом відзначив своє професійне свято – День танкістів – особовий склад командного факультету Харківського Гвардійського інституту танкових військ імені Верховної Ради України Національного технічного університету „Харківський політехнічний інститут”.

Незважаючи на всі перипетії, пов’язані з невизначеністю подальшої долі навчального закладу, командування, науково-педагогічний склад та курсанти докладають усіх зусиль, аби своїм професіоналізмом та відмінним навчанням зміцнювати обороноздатність держави.

Яскравим свідченням цього стала державна атестація випускників 2005 року, в ході якої понад 75 % майбутніх лейтенантів отримали відмінні та добрі оцінки.

Радісною звісткою для факультету стало вирішення питання про передислокацію до інституту курсантів 2-го курсу, які навчались в Одеському інституті Сухопутних Військ. В серпні цього року другокурсники з великою радістю та натхненням приступили до навчання, адже умови, які сьогодні створені в інституті для навчання та служби, набагато кращі ніж в Одеському інституті, де курсанти вивчали бойові машини за плакатами.

Впевнено подолали перший етап навчання і наші першокурсники. Вони успішно виконали програму первинної загальновійськової підготовки, виявивши при цьому старанність, наполегливість та високі вольові якості. Особливо слід відзначити дії курсантів на заняттях з тактичної підготовки, під час яких проводилась обкатка танками, яка вимагає від кожного сталевих нервів та витримки. Приємно, що це випробування не стало для них нездоланним бар’єром. З кращого боку були відзначені дії курсантів Сергія Антосика, Іллі Проніна, Максима Кітугіна та Максима Пузія. Запорукою цих успіхів першокурсників стала прекрасна атмосфера в колективі, дружба, колективізм та натхненна робота командира взводу капітана Павла Якубова, який своїм прикладом та досвідом запалив в їхніх серцях любов до професії Захисника Вітчизни.

Сьогодні командний та викладацький склад факультету докладають усіх зусиль для навчання та виховання майбутніх висококваліфікованих офіцерів-танкістів. Такі справжні професіонали своєї справи, як начальник факультету полковник Микола Сачавський, його заступники підполковники Юрій Дрючин, Вадим Сироваткін, Володимир Ковальчук, начальник кафедри озброєння і стрільби полковник Анатолій Кочерга, начальник кафедри тактики полковник Сергій Гатченко та багато інших викладачів і командирів передають свій багатий досвід майбутньому поколінню Захисників Батьківщини.

З нагоди професійного свята – Дня танкістів – хочеться побажати всьому особовому складу факультету подальших успіхів у навчанні та службі, професійного зростання, а особливо віри та впевненості у завтрашньому дні, які сьогодні так необхідні воїнам-гвардійцям.

Зі святом вас, дорогі друзі!

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет