О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Команди ХПІ стали переможцями національного стартап змагання


#13 от 29.09.2021

Вчені та студенти НТУ «ХПІ» взяли участь у VI щорічному Всеукраїнському конкурсі «Національні стартап змагання України 2021». Харківські політехніки представили свої інноваційні проекти для вирішення актуальних питань сучасного глобального світу.

Дві команди ХПІ отримали нагороди. Стартап Elomia – мобільна програма, яка за допомогою штучного інтелекту надає користувачеві базову психологічну підтримку в будь-який час – став переможцем і представить Україну на Всесвітніх змаганнях університетських стартапів у Китаї у листопаді цього року. Крім того, проект «Elomia» був відзначений в одній з категорій змагання – «Здоров’я». Винахід Smoke Free Air Tech – рішення для очищення повітря з індустріальних труб – отримав спеціальну нагороду «Sustainability Award».

Зазначимо, що ці два стартапи раніше стали переможцями освітньо-стипендіальної програми CIG R&D LAB від Chernovetskyi Investment Group, яка реалізувалася в ХПІ. Стартап Elomia – у 2020 році, а WELight – у 2021-му.

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет