О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Заслужена перемога


[Тетяна Гура]
#10 от 17.06.2021

У попередньому випуску («Політехнік» №9 від 28 травня 2021 р.) наша газета повідомляла про чотирьох вчених з НТУ «ХПІ», що отримали обласні іменні стипендії в галузі науки в 2021 році. Там же вміщений нарис про одну з них – стипендіатку в номінації «Математика» к. т. н. Ксенію Потопальську. Сьогодні газета розповідає про професорку, докторку психологічних наук Ніну Підбуцьку, яка здобула в номінації «Гуманітарні науки» стипендію імені В.Н. Каразіна. Слідкуйте за нашими публікаціями!

У нашому суспільстві існує стереотип, що технічний ЗВО – це кузня кадрів лише технічних спеціальностей.

Насправді флагман українських вишів НТУ «ХПІ» під керівництвом висококваліфікованих кадрів може та готує конкурентоздатних представників соціально-поведінкових наук, зокрема, психологів. Кожного року студентами-психологами нашого університету стають більше сотні абітурієнтів. Так на кафедрі педагогіки та психології управління соціальними системами ім. акад. І.А. Зязюна нашого університету працює Ніна Вікторівна Підбуцька, яка є провідною викладачкою, гарантом зі спеціальності «Психологія». Вона також є експертом з акредитацій освітніх програм Національної агенції з забезпечення якості освіти.

Н.В. Підбуцька пройшла шлях від аспірантки до професорки, докторки психологічних наук. Власним прикладом пані Ніна показала, що для становлення науковця, педагога, психолога важливі професійні компетентності, знання, прагнення до успіху, активна життєва позиція. Окрім цього, звісно, важлива підтримка з боку професійного середовища, зокрема завідувача кафедри, професора О.Г. Романовського та колег протягом усіх років професійного становлення.

Все це зумовило заслужену перемогу. Професорка Ніна Підбуцька двічі стала переможницею конкурсу на здобуття іменних стипендій Харківської облдержадміністрації імені В.Н. Каразіна (2011, 2021 рр.) для молодих науковців в галузі «Гуманітарні науки».

Окрім власного професійного розвитку, вона розуміє важливість розкриття наукового потенціалу майбутніх психологів, підготовку яких забезпечує вже більше 15 років.

Тільки цього року Ніна Підбуцька підготувала здобувачку, яка посіла 1 місце у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт у галузі «Педагогічна та вікова психологія», та ще двох переможниць XV Харківського регіонального конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук зі спеціальності «Гуманітарні науки» (2 та 3 місце відповідно).

І так кожного року вона додає до скарбнички нашого університету переможців численних конкурсів та олімпіад, що, безумовно, є серйозним вкладом у формування рейтингу з наукової роботи.

Починаючи з моменту професійного становлення у нашому університеті, Ніна Підбуцька опікується питаннями організації практичної підготовки, працевлаштування майбутніх психологів, а нещодавно вона обрана заступником завідувача кафедри з забезпечення конкурентоздатності кафедри та впровадження інноваційних технологій. За її підтримки укладено безліч договорів про співпрацю із серйозними та авторитетними організаціями, які працюють як у сфері IT технологій, так і в галузях психологічних та освітніх послуг. Саме цього року найавторитетніша компанія Nix Solution звернулася з метою набрати кваліфіковані кадри серед наших студентів-психологів, які мають високий потенціал, зважаючи на серйозний рівень підготовки ще у стінах Alma Mater.

Ніна Підбуцька є однією із улюблених викладачів серед майбутніх психологів, технологів, економістів, оскільки дає не лише знання, а й надихає власним прикладом бути небайдужими до власної професії!

Отож, завдяки таким викладачам, як Ніна Підбуцька, психологія у технічному університеті була, є і буде!

Тетяна Гура, заступник завідувача кафедри педагогіки і психології управління соціальними системами ім. акад. І.А. Зязюна, професорка.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет