О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

ХПІ у світовому рейтингу


#10 от 17.06.2021

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» третій рік поспіль утримує марку кращого технічного вишу України в рейтингу провідних університетів світу QS World University Rankings. Цього року ХПІ поліпшив більшість своїх показників і серед восьми представлених українських ЗВО посів третє місце, поступившись лише класичним університетам. Цього року число учасників рейтингу збільшилося до 1300 ЗВО, а в минулому році їх було 1002.

Аналізуючи досягнення НТУ «ХПІ» в цьому рейтингу (місце 651–700), слід відзначити покращення співпраці з провідними зарубіжними та українськими ЗВО, науковими організаціями та підприємствами, що вплинуло на академічну репутацію та репутацію роботодавців.

Одним з факторів міжнародного визнання НТУ «ХПІ» є те, що його досягнення відображаються в періодичному виданні міжнародного рейтингу «Глобальні новини освіти». Так, в травні цього року була розміщена інформація про Інноваційний кампус університету. Цей унікальний проект був створений харківським Політехом і Ucode IT Academy за підтримки голови Наглядової ради НТУ «ХПІ» Василя Хмельницького. Зростання міжнародного визнання має позитивні результати – збільшилася кількість іноземців, які здобувають освіту в ХПІ, змінилося їх співвідношення до загальної чисельності студентів. За цим параметром університет піднявся на 64 пункти.

Організатори QS World University Rankings відзначають, що НТУ «ХПІ» лише покращує свої позиції і жодного разу не опускався в рейтингу, що не вдавалося більшості українських університетів.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет