О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Матеріалознавець – професія цікава і важлива!»


[Ігор Гаєвий]
#9 от 28.05.2021

Надія Єфіменко – одна із переможниць ХV Харківського регіонального конкурсу студентських наукових робіт. Дівчина була нагороджена Дипломом ІІІ ступеня.

«Коли я вступала до ХПІ на кафедру матеріалознавства, я недосить чітко уявляла, з чим пов’язана ця спеціальність. Але вже на першому курсі зрозуміла, що вона цікава і дуже важлива. Знання, які ми отримуємо, унікальні, адже тому, чим займається матеріалознавець, неможливо навчитися без вищої освіти.

Викладачі університету і кафедри матеріалознавства забезпечують високий рівень знань, із задоволенням працюють зі студентами, бо зацікавлені передати нам безцінні знання. Вони завжди підтримують і допомагають студентам у будь-якій ситуації!

Наукова робота, яку я виконала під керівництвом завідувача кафедри матеріалознавства, доцента Валерії Валеріївни Субботіної, присвячена оптимізації умов електролізу для створення покриттів на сплаві АМг6. Метод мікродугового оксидування (МДО) дозволяє сформувати покриття, що володіють різноманітними функціональними властивостями, такими як корозійна стійкість, зносостійкість, термостійкість, електроізоляційність, захисні та захисно-декоративні. Така багатофункціональність покриттів дозволяє застосовувати їх у найрізноманітніших галузях промисловості.

Зараз я навчаюся на 5 курсі, і мені іноді стає сумно, що невдовзі попрощаюся з рідним університетом. Але я впевнена, що він надовго залишиться у моєму серці, буду з трепетом пам’ятати своїх викладачів, надійних друзів, красиві каштанові алеї, старовинні корпуси. Бажаю ХПІ подальшого розквіту та здібних студентів!».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет