О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Пам’ятаємо…


#4-5 от 15.03.2021

22 лютого 2021 р. виповнилося б 85 років відомому політехніку, митцю, художньому керівнику і директору Народної кіностудії «ХПІ-фільм» Аркадію Михайловичу Фаустову (22 лютого 1936 – 6 жовтня 2009).

Аркадій Фаустов у 1958 році закінчив електроенергетичний факультет ХПІ, служив у лавах армії, працював у науково-дослідному інституті, конструкторському бюро… і без тями закохався у кінематограф. «По-справжньому міць таланту Аркадія Михайловича розкрилася в кіностудії «ХПІ-фільм», яку він очолив у середині 60-х років. Кіностудії присвоїли звання Народної, фільми отримували призи та нагороди, багато студійців ставали професіоналами. На студії панував дух свободи, творчості, братерства. Рівень підготовки був таким високим, що кіностудію почали називати «Малим ВДІКом» (Всесоюзний державний інститут кінематографії). В студії навчалися талановиті, самобутні хлопці й дівчата, створювались цікаві фільми. Знімали і серйозне документальне кіно, і дотепні ігрові фільми, капусники, пародії, оригінальні мультфільми…» (З книги «Дім, де запалюються серця»).

Кіностудія стала народною, фільми отримували призи й нагороди, багато студійців ставали професіоналами.

А. М. Фаустов очолював кіностудію «ХПІ-фільм» з 1965 по 2009 рік. І завжди висвітлював яскраве життя рідного Політеху. «Людина парадоксального розуму і дотепності, стриманий, іронічний, талановитий у всьому і геть позбавлений марнославства, доброзичливий і мудрий, і дуже красивий...» – так згадує свого вчителя і чоловіка Ірина Жоресівна Фаустова, яка продовжила його справу.

Він любив Життя, Кіно, ХПІ... Ми завжди будемо пам’ятати Аркадія Фаустова, людину, яка живе у своїх творах!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет