О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Політех – це мій університет!


#4-5 от 15.03.2021

НТУ «ХПІ» – величезний заклад для здобуття вищої освіти, в якому студенти проводять чималу долю свого життя. Саме у лабораторіях та аудиторіях нашого університету, рік за роком, з простих абітурієнтів зростають новітні вчені, технологи, професори, лауреати премій та інші визначні особистості, яких визнають не тільки в Україні, а й у всьому світі.

Нашим студентам небайдужа доля рідного університету, і, безумовно, ніхто не в змозі розповісти про рівень навчання та взаємовідносин в університеті краще за студентів. Тому ми провели невелике опитування студентів, котрі вже не перший рік живуть життям університету і мають свою, сформовану та неупереджену, думку про Політех. Ось деякі з них.

«Університет, безумовно, є одним із кращих в усій Україні, а серед технічних вузів Харкова – перший. Так, він має свої недоліки – прохолодні аудиторії та лабораторії у старих корпусах, які ще не встигли реконструювати, або відремонтувати, недосить сучасний рівень технічного забезпечення окремих аудиторій. Але незважаючи на це, університет рухається вперед, розвивається в сфері IT, регулярно доповнює та оновлює методи навчання, бере участь у різноманітних грантах, організовує власні та бере участь у інших конференціях. Наукова бібліотека – це окрема тема для розмови, її фонд здається нескінченним, аудиторії та зали для читання дозволяють в тиші та спокої займатися власними справами, читати, виходити в мережу для пошуку інформації».

Анастасія Сироєжко, студентка 4 курсу, факультет СГТ.

«Починаючи з першого курсу було зрозуміло, що легким навчання не буде, окремим випробуванням були аудиторні заняття у великих аудиторіях взимку, у деяких з них опалення не було достатнім, але це непогано так загартовувало. Більшість викладачів університету мають прекрасні знання та практичні вміння, викладають і передають молодому поколінню ці знання з завзятістю та натхненням. Окремо хочу відзначити кафедру фізичного виховання, рівень підготовки та ставлення тут прекрасні, як для студентів, котрі просто підтримують себе у формі, так і для професійних спортсменів».

Богдан Кузьменко, студент 4 курсу, інститут енергетики, електроніки та електромеханіки.

«НТУ «ХПІ» має таку перевагу, як надання практичних навичок студентам, чого не вистачає багатьом іншим вищим навчальним закладам країни. Вигідно відрізняє його від інших і різноспрямованість та широкий діапазон різних спеціальностей. Колективи, з якими я спілкувалася та хоча б «перетиналася», найчастіше, згуртовані, позитивні та дуже милі, саме з такими людьми хотілося б працювати в майбутньому. А у викладацькому складі університету є чимало спеціалістів різного віку, і всі вони намагаються навчати студентів майже в індивідуальному порядку, навіть у неробочий час допомагають та підтримують студентів, особливо тих, які тягнуться до знань та розвитку».

Анна (не побажала назвати прізвища), студентка 3 курсу.

«В умовах карантину все дуже змінилось, але ми швидко адаптувалися до нового типу навчання, підтримуємо зв’язок з викладачами, важчим стало проведення лабораторних, проте, сподіваюся, надолужимо ці прогалини одразу ж при виході на очне навчання. Викладачі дуже лояльні та розуміючі, йдуть назустріч та намагаються розвивати студентів у різних напрямках, готуючи їх до подальшого життя, як справжні наставники. Колектив у цілому дружний, за винятком поодиноких випадків «відчужених» студентів. У нашому університеті також приваблюють міжнародні програми з обміну студентів та працевлаштування за кордоном для кращого пізнання світу, рівень підтримки наукових досліджень та стрімкий розвиток нових напрямків та досліджень».

Вікторія Артеменко, студентка 3 курсу, інститут хімічних технологій і інженерії.

Це лише невелика кількість коментарів, але усі студенти сходилися на думках – НТУ «ХПІ» надає саме ті навички, які необхідні для подальшого життя; викладачі – професіонали своєї справи; міжнародні зв’язки розширюють можливості розвитку до небувалих меж; допомагає розвиватися як ментально так і фізично; зручно розташовані корпуси сильно економлять час, котрого так не вистачає студентам; місцезнаходження у центрі міста дозволяє швидко та зручно діставатися університету з будь-якого кінця міста, а гуртожитки розташовані безпосередньо біля станцій метрополітену, що дозволяє навіть студентам з інших міст без зусиль знаходити його.

Активна життєва позиція не закінчується тільки на словах та відгуках, багато з опитаних студентів задіяні у волонтерських проектах, таких, наприклад, як центр «Кар’єра», беруть безпосередню участь у студентському самоврядуванні університету, у самодіяльності і Палаці студентів ХПІ, тим самим розширюючи свої знання, комунікативні та організаційні навички.

Дякуємо університету за наше майбутнє!

На знімку: студенти-волонтери разом з директором Центру «Кар’єра» НТУ «ХПІ» Оленою Мочаловою.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет