О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Візит Регіонального директора британського рейтингового агентства в НТУ «ХПІ».


#3 от 25.02.2021

Регіональний директор британського рейтингового агентства Quacquarelli Symonds (QS) у країнах Східної Європи і Центральної Азії Сергій Христолюбов відвідав 5 лютого НТУ «ХПІ».

Він обговорив з ректором нашого університету Євгеном Соколом питання, пов’язані з подальшим просуванням харківського Політеху в рейтингу QS World University Rankings, де ХПІ займає провідні позиції серед українських закладів вищої освіти.

Сергій Христолюбов відвідав науково-технічну бібліотеку, Музей історії, ознайомився з унікальною програмою НТУ «ХПІ» «Innovation Campus» для студентів-айтішників. Це перший в Україні проект, що працює на базі державного закладу вищої освіти, який об’єднує IT-навчання, школу підприємництва та коворкінг.

Ректор професор Євген Сокол розповів гостю про участь харківського Політеху в розвитку стартап-руху України. Для цього було відкрито перший в Харкові стартап-центр «SPARK» для молодих вчених, студентів і школярів, головне завдання якого – підтримка ідей на всіх етапах розвитку: від розробки до її комерціалізації.

Сергій Христолюбов підкреслив сильні показники НТУ «ХПІ» у міжнародному рейтингу, до яких, зокрема, відносяться: академічна репутація, репутація серед роботодавців, співвідношення кількості студентів і науково-педагогічного складу університету і повідомив, що найближчим часом вийдуть нові предметні рейтинги, які будуть оцінювати комп’ютерні технології та інформаційні системи, де ХПІ має великий потенціал для участі.

За матеріалами прес-служби.

Фото Валерія Таємницького.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет