Марина Віталіївна Ведь

#3 от 25.02.2021

9 травня цього року їй виповнилося б лише 60, хоча ніхто досі не дав би цих років Марині Віталіївні – енергійній, вродливій, завжди усміхненій. Відома вчена, фахівець у галузі хімічних технологій і сучасного матеріалознавства, доктор технічних наук, професор кафедри загальної та неорганічної хімії НТУ «ХПІ», вона за важливі наукові результати, досягнуті в галузі технологій формування конверсійних і композиційних покриттів була відзначена золотими медалями міжнародного конкурсу винаходів та інновацій «Новий час» у 2007 та 2010 рр. Ставала переможцем конкурсів наукових розробок Міністерства оборони України в 2013, 2016 і 2017 рр.

За заслуги перед українським народом була нагороджена Грамотою Верховної Ради України, Почесною грамотою Харківської обласної державної адміністрації та нагрудними знаками за вагомий особистий внесок у реалізацію завдань сучасної державної політики в галузі освіти, сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності.

На рахунку Марини Віталіївни 800 науково-педагогічних праць: більше 350 статей, 14 підручників і навчальних посібників, серед яких три англомовні, навчальні посібники, 17 монографій, що видані в Україні та за її межами, 90 авторських свідоцтв і патентів, у тому числі 5 закордонних. Як науковий керівник підготувала п’ять кандидатів наук і одного доктора наук. Як науковий керівник і відповідальний виконавець М. В. Ведь брала участь у реалізації значної кількості фундаментальних і прикладних проектів, зокрема міжнародних за програмами INTAS, NATO, грантами Республіки Казахстан.

Все назване – далеко неповний перелік досягнень цієї талановитої, творчої, працелюбної жінки. Всі, хто знав Марину Віталіївну, запам’ятають її як багатогранну, чуйну, світлу особистість.

Ректорат Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», колективи навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії, кафедри загальної та неорганічної хімії ХПІ висловлюють щирі співчуття родині Марини Віталіївни Ведь. Вічна пам’ять!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет