Випуск магістрів-2020

[Доцент Костянтин Миронов]
#1-2 от 08.02.2021

До складу навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту входять 14 кафедр, які підготували магістрів за 7 спеціальностями: 101 Екологія, 131 Прикладна механіка, 132 Матеріалознавство, 133 Галузеве машинобудування, 145 Гідроенергетика, 263 Цивільна безпека, 274 Автомобільний транспорт.

У захисті, який відбувався очно, брали участь 4 спеціалісти, один із них – голова комісії – представник одного з підприємств, 2 провідних викладачі та завідувач кафедри. Процедура захисту була досить складною: оцінки ставилися за саму доповідь студента, за його відповіді на питання членів комісії, за зовнішню рецензію, що надійшла з іншого інституту. Згідно з карантинними нормами захист проходив по черзі, в кабінеті перебували тільки студент та члени комісії.

Троє студентів-іноземців складали іспит та захищалися російською та українською мовами, а згодом наші випускники зможуть це робити англійською, якою вони зараз навчаються.

Всього захистилися 126 бюджетників, з них 41 з відзнакою. 1 із 39 контрактників теж отримає диплом з відзнакою.

Із 165 магістрів обох форм навчання були працевлаштовані 147 (89%), всі студенти, які навчалися за держбюджетом, отримують роботу.

Наших магістрів беруть до себе на роботу такі провідні українські підприємства, як ПрАТ ФЕД, «Нова пошта», АТ «Одесаобленерго», ПАТ «Турбоатом», ПАТ «Харківський завод ім. Фрунзе», ТОВ «ФМ Хладопром», АТ Укрзалізниця, ГПУ Шебелингазвидобування, АТ «Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря», ДП «Завод імені В. О. Малишева» та ін.

Троє кращих випускників продовжать навчання в аспірантурі НТУ «ХПІ».

Доцент Костянтин Миронов, заступник директора ННІ МІТ з навчальної роботи.

Магістерську роботу «Вдосконалення логістичного ланцюга постачання вугілля на Зміївський ТЕС» захищає Сергій Мікуляк. Її він виконав під керівництвом завідувача кафедри підйомно-транспортних машин і обладнання професора Валентина Коваленка. На знімку справа наліво: голова ДЕК Євген Боровко, професор Валентин Коваленко, доцент Григорій Гнатенко.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет