О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

2020


#1-2 от 08.02.2021

Почесною медаллю до 105-річчя

з дня народження одного з першопрохідців вітчизняного ракетобудування, академіка Національної академії наук України, Головного конструктора систем управління, Почесного громадянина м. Харкова Володимира Григоровича Сергєєва нагороджено ректора НТУ «ХПІ» професора Є. І. Сокола.

Цією нагородою були відзначені видатні досягнення в багаторічній підготовці фахівців з розробки систем управління ракетно-космічної техніки і плідний внесок співробітників і науковців НТУ «ХПІ» в створення систем забезпечення об’єктів космічної техніки.

№1–2 від 10 лютого 2020.

We are the champions, my friends!

Міжнародним фіналом, який відбувся в жовтні 2019 року, фінішувала ХІІ Міжнародна студентська олімпіада у сфері інформаційних технологій «IT-Планета 2018/19».

…Наш університет став переможцем серед українських закладів вищої професійної освіти та виборов статус чемпіона України (усього вшосте та тричі поспіль!).

№1–2 від 10 лютого 2020.

Нові договори з Магдебурзьким університетом

«Продовженням співпраці двох університетів став візит делегації Магдебурзького (Німеччина) технічного університету Отто фон Геріке до НТУ «ХПІ», що відбувся з 10 по 13 березня. Наш університет відвідали ректор Йенс Штракелян, професори Ульріке Штайнман та Мартін Вольтер. Співробітництво з німецьким університетом, яке розпочалося понад 50 років тому, сприяло успішному просуванню ХПІ до європейського освітнього простору, а також плідним науковим дослідженням вчених обох університетів.

У ході останнього візиту німецьких партнерів були підписані загальний договір про співпрацю наших університетів, а також договір про подвійні дипломи для магістерських програм з напрямків «Електротехніка» та «Машинобудування».

№5 від 2 квітня 2020.

Росте наш STEAMPARK

«16 квітня встановлено новий об’єкт Парку науки і техніки «STEAMPARK», проект якого НТУ «ХПІ» реалізує у співпраці з Харківською державною академією дизайну та мистецтв. До ротора парової турбіни, встановленого біля алеї, що веде до навчального корпусу У-І, додався ще один експонат – колесо гідротурбіни, теж передане спеціалістами АТ «Турбоатом». Раніше встановлені «сонячні дерева», макет паровоза – ці та наступні, які встановлять пізніше, вагомі експонати ілюструють напрямки наукових досліджень у нашому університеті та підготовки фахівців для різних галузей економіки України».

№6 від 19 травня 2020.

Вітаємо студентів ННІ МІТ!

«15 призових місць здобули студенти навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту НТУ «ХПІ» у II турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Студенти МІТ подали на розгляд журі 50 наукових робіт з усіх 14 кафедр інституту – на 5 більше, ніж минулого навчального року. Цього року так само політехніки отримали чотири дипломи першого ступеня. Крім того, три роботи були відзначені дипломами ІІ ступеня та вісім – ІІІ ступеня».

№7 від 12 червня 2020.

Вшанували пам’ять героїв

«У День пам’яті захисників України, 29 серпня, у Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ» урочисто відкрили пам’ятники випускникам навчального закладу – Героям України капітану Сергію Колодію та капітану Олександру Лавренку».

№9 від 18 вересня 2020.

THE World University Rankings: утримуємо позиції!

«Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» увійшов до щорічного світового рейтингу дослідницьких університетів THE World University Rankings 2021 від британського агентства Times HigherEducation. Другий рік поспіль харківський Політех утримує позицію 1001+ цього авторитетного списку кращих ЗВО світу, в якому представлено більш як 1500 університетів з 93-х країн світу, дев’ять з них – українські. Оцінювання здійснювалося за 13 критеріями, які показують ефективність роботи в сферах викладання, наукових досліджень, передачі знань і міжнародних перспектив».

№10 від 13 жовтня 2020.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет