О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Зв’язок із промисловістю


[Андрій Єгоров, доцент кафедри, к. т. н.]
#1-2 от 08.02.2021

Першим великим замовником випускників кафедри електричних машин був Харківський електромеханічний завод (ХЕМЗ), який на той час почав випускати синхронні генератори для електростанцій, машини постійного струму для різних галузей промисловості, спеціальні електричні машини. Ще один з найстарших замовників – харківський завод «Електромашина», який спеціалізується на виробництві машин постійного струму. Потім до них приєдналися «Харківський електротехнічний завод» (ХЕЛЗ) та завод «Електроважмаш». Бували роки, коли уся академічна група отримувала направлення на роботу, і молоді спеціалісти одразу створювали окремі підрозділи підприємств.

Кафедра і зараз плідно співпрацює з провідними електромашинобудівними підприємствами Харкова та країни – ДП «Завод «Електроважмаш», АТ «Електромашина», ДП «ХАКБ», ТОВ «ХЕМЗ», ТОВ НВО «Вертикаль», ТОВ «СКБ Укрелектромаш», ТОВ НВК «Спеценергосервіс», ТОВ «Укртехнологіясервіс», ПАТ «Електромотор», ТОВ «Фірма «ТЕТРА, LTD», ММК ім. Ілліча. Співробітники кафедри також виступають науковими консультантами, проводять підвищення кваліфікації співробітників електромашинобудівних підприємств Харкова, Дніпра, Маріуполя та ін.

Щороку навесні та восени на кафедрі проходять презентації майбутніх випускників, а також зустрічі з роботодавцями для визначення баз практики та подальшого працевлаштування. І щороку нашу кафедру відвідують представники не менш ніж семи підприємств Харківщини. В останні роки до «класичного» списку електромашинобудівних підприємств приєдналися: ПП «Інжинірингова компанія «Лідер», ТД «ТИСК», ТОВ «СіАрЕйч Україна».

Остання зустріч випускників та професорсько-викладацького складу кафедри «Електричні машини» з представниками харківських підприємств відбулася у листопаді 2019 р. Вони розповіли про роботу та перспективи працевлаштування випускників кафедри, про наявні вакансії, умови праці, соціальний пакет і кар’єрне зростання. Дуже приємно, що серед гостей були й випускники нашої кафедри.

На усіх підприємствах, з якими співпрацює кафедра, студенти IV та VI курсів проходять переддипломну практику, під час якої мають змогу працювати з конструкторськими та технологічними документами, відвідувати виробничі цехи та знайомитися з сучасними методами й технологією виготовлення електричних машин. Це, безперечно, підвищує їх рівень практичної підготовки та допомагає захистити дипломний проект на «відмінно».

Цього року переддипломну практику магістранти групи Е-М219а планували проходити в Естонії в м. Таллінн на підприємстві «Ericsson», де є необхідні напрямки машинобудування, відповідна техніка, і яке зацікавлене в наших фахівцях. Однак, на жаль, з посиленням карантинних норм і дворазовим перенесенням дати виїзду довелося скасувати зарубіжне стажування. Та попри труднощі студенти успішно пройшли переддипломну практику і відмінно захистили дипломні проекти.

Андрій Єгоров, доцент кафедри, к. т. н.

Доценти кафедри електричних машин НТУ «ХПІ» у лабораторії Магдебурзького університету ім. Отто фон Геріке кафедри «Системи електроприводу» під час проведення експериментів. На фото (зліва на право): Олексій Дунєв, Андрій Єгоров, Андрій Маслєнніков.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет