Газета дарує відчуття приналежності до колективу політехніків

[Професор Володимир Клєпіков]
#1-2 от 08.02.2021

Дух часу, відчуття приналежності до величезного колективу політехніків, спонукання до трудових досягнень, не гірших за успіхи колег з інших кафедр – ці та багато інших вражень отримуєш, тримаючи в руках черговий випуск «Політехніка». Пам’ятаю газету, тоді ще «Ленінські кадри», віддруковану на жовтавому газетному папері. 70 її підшивок, починаючи з 1951 року, зберігаються в редакції – багатюще джерело історії університету, біографій багатьох людей, які цю історію творили, з дорогими серцю справжнього політехніка подробицями.

З роками вона стає все яскравішою, сучаснішою і зовні, і за змістом. В ній повсякденне життя Політеху, а також яскраві свята колективу, важливі події державного масштабу, що відбуваються на базі НТУ «ХПІ». Такими є традиційні Міжнародні наукові конференції, які збирають у нашому університеті провідних українських та закордонних учених і спеціалістів. Газета «Політехнік» з року в рік є постійним учасником і літописцем наукових форумів, присвячує їм детальні цікаві звіти з інтерв’ю та фоторепортажами.

Вітаю колектив журналістів «Політехніка» з визначною датою, бажаю їм незгасного інтересу до життя університету, успіхів у такій важливій для всього колективу НТУ «ХПІ» справі!

Професор Володимир Клєпіков, лауреат Державної премії України, зав. кафедри «Автоматизовані електромеханічні системи».

На цьому знімку члени оргкомітету конференції «Силова електроніка та енергоефективність – 2010» (справа наліво) проректор НТУ «ХПІ» Є. І. Сокол; академік-секретар відділення фізико-технічних проблем енергетики НАНУ, академік Б. С. Стогній; ректор НТУ «ХПІ» Л. Л. Товажнянський; директор Інституту електродинаміки НАНУ, академік О. В. Кириленко; зав. кафедри АЕМС НТУ «ХПІ» В. Б. Клєпіков.

Фото Володимира Русиновського.

«Політехнік» №22–23 від 18.10.2010.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет