О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Першокурсники


[Підготувала М. Михайлина]
#19 от 31.08.2005

В ювілейному для Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» році майже 3500 юнаків та дівчат стали студентами нашого університету. Позаду вступні іспити, хвилювання, розчарування і, звичайно ж, радість від усвідомлення того, що попереду кілька років навчання в одному з найстарших вузів України.

Владислав та Дмитро Мєшкови:

«Харківський політехнічний – це інститут з добрими традиціями, як науковими, так і спортивними. А зараз отримати вищу технічну освіту престижно.

Серед багатьох факультетів обрати саме транспортне машинобудування допомогло усвідомлення, що життя людини постійно пов’язане із транспортними засобами. Ми разом будемо вчитися за спеціальністю «Колісні та гусеничні машини», бо військова техніка – це завжди цікаво, тим більше, що промисловість не стоїть на місці. А стрімко розвивається».

Брати Мєшкови вже 9 років займаються карате, обидва є кандидатами у майстри спорту, і добре оснащений спорткомплекс НТУ „ХПІ”, як вони самі зізналися, зіграв не останню роль у виборі саме нашого вузу.

Денис Лук’янов:

«У виборі вузу, факультету і навіть спеціальності я керувався, так би мовити, сімейною традицією, яка саме зараз переживає становлення. Мій батько здобував освіту в ХПІ на ТМ факультеті за спеціальністю КГМ. Він багато розповідав про військові машини. Маю надію, що я зможу продовжити традицію, а потім піти працювати за спеціальністю».

Денис Лук’янов зробив перший крок до здійснення цієї мрії ще в дитинстві, коли, захопившись серйозно військовими машинами, почав збирати моделі техніки. Наступним етапом стали підкурси ХПІ. А зараз він зробив головний крок до мрії – вступ до Харківського політехнічного інституту.

Вікторія Гречко:

«Чому я обрала Політех? Мабуть, тому що цей інститут закінчили мої батьки. А ще тому, що зараз інженерні спеціальності користуються попитом. Національний технічний університет «ХПІ» – єдиний, здається, в місті, котрий насправді є студентським містечком, що об’єднує не лише навчальні, лабораторні корпуси, а й чудовий парк, тут приємно навіть просто знаходитись».

Наталя Фісунова:

Чому обрала саме машинобудівний факультет і спеціальність «Автоматичне управління технологічними процесами», зараз точно пояснити не можу. Впевнена лише у тому, що до першої сесії буде дуже складно і необхідно буде докласти максимум зусиль, щоб отримати хороші результати. І точно знаю, що знайду в університеті багато нових друзів».

Наталя Фісунова розповідала про плани на майбутнє, пов’язані не лише з обраною спеціальністю, а й зі спортом: дівчина два роки займається плаванням і мріє, що Харківський політехнічний допоможе їй стати справжнім професіоналом і в обраній галузі, і в спорті.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет