О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Фахівці з державного управління


[Доцент І. Юр’єва]
#19 от 31.08.2005

Вимогою сьогодення в Україні стало впровадження сучасної кадрової політики, підготовки кваліфікованих професійних службовців різних посадових рівнів. Сучасне покоління, яке отримало знання на різних етапах становлення держави прагне отримати відповідь на питання: як зробите суспільство заможним, як зробити найкраще життя кожного громадянина країни, як добиватися поставлених цілей найменшими витратами.

НТУ „ХПІ” намагається зробити свій внесок у створення та розвиток концепції сучасної кадрової політики України, запровадивши систему підготовки та підвищення кваліфікації службовців адміністративно-державного управління для розвитку української школи державного адміністрування.

У нашому університеті в 2004 році на кафедрі педагогіки, психології та управління соціальними системами вперше була відкрита нова спеціальність „Адміністративний менеджмент”. Кафедра готує магістрів з фундаментальною підготовкою в галузі управління соціальними системами на базі управлінця ХХІ століття.

Кафедра встановила плідні творчі зв’язки з промисловими підприємствами і організаціями міста та з міськвиконкомом і виконує для них на умовах господарчо-договірних робіт наукові дослідження з проблем удосконалення управління, розробки і реалізації ефективної кадрової політики. Результати досліджень не тільки впроваджуються у практику діяльності підприємств-замовників, а й використовуються у навчально-виховному процесі, враховуються при вдосконаленні змісту освіти. Практичним втіленням і прикладом плідної роботи університету з Харківською міською Радою та провідними підприємствами міста Харкова є захист кваліфікаційних дипломних робіт з адміністративного менеджменту на актуальну тематику сьогодення.

Виконана студенткою групи ІФ-19 О.О. Губіною випускна кваліфікаційна дипломна робота на тему „Аналіз економічного та соціального розвитку в Україні та м. Харкові” містить аналіз економічного та соціального розвитку України та Харкова, розкриває важливість створення програм соціально-економічного розвитку. В дипломі М.Г. Оськіної „Управління муніципальною фінансовою системою та її трансформація в сучасних умовах” проведено дослідження управління муніципальними фінансами на прикладі бюджету м. Харкова та внесені пропозиції щодо вдосконалення бюджетного процесу, оптимізації доходної та видаткової частини, подальшому реформуванню бюджетних та міжбюджетних відносин. Практичне значення для Харківської міської Ради має робота Л.О. Литвиненко на тему “Управління в соціально-гуманітарній сфері м. Харкова”.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет